Μπορεί σε ένα από τα προεκλογικά σποτ το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα να είναι πως «Ήρθε η ώρα των πολλών» ωστόσο στο Ηράκλειο μάλλον ήταν η ώρα των… λίγων!

Από την αρχή φάνηκε πως η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, δεν θα είχε την επιτυχία που ήλπιζαν οι διοργανωτές.
Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν όταν έφτασε η προγραμματισμένη ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.
Ήταν 7.30 το απόγευμα και τόσο στην πλατεία όσο και στους πεζόδρομους ήταν… τρεις κι ο κούκος.



Ωστόσο, φέτος οι άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 8 το βράδυ με τους πρώτους «θερμούς» υποστηρικτές του Τσίπρα να είναι οι Ρομά.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο του cretapost, με μία ομάδα νεαρών να κρατάνε σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και να χορεύουν στο ρυθμό του συνθήματος «Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον Θεό».
tsipras8
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Δηλαδή, χρειάστηκε μιάμιση ώρα περίπου για να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός σε μία απέλπιδα – ίσως – προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα και να υπάρξει έστω και μία στοιχειώδης συμμετοχή προκειμένου να βοηθηθούν οι κάμερες για να δώσουν μία ικανοποιητική εικόνα.



Μάλιστα, ο ίδιος κατά την έναρξη της ομιλίας του έλεγε πως ο κόσμος του θυμίζει εποχές του ’80 και της Αλλαγής ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα πλάνα από βίντεο του cretapost.gr– που δεν έχουν κάποια σκηνοθετική επιμέλεια με τα απαραίτητα και γνωστά ανά την ιστορία «τρικ» για να φαίνεται περισσότερος κόσμος – ο κ. Τσίπρας κατάφερε και γέμισε τον χώρο μπροστά από την εξέδρα ενώ ο πεζόδρομος της Δικαιοσύνης ήταν μισός, και ο χώρος μπροστά από την Αστόρια άδειος.
Τελικά, φαίνεται πως η επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει την ομιλία του σε ανοιχτό χώρο, και δη στην πλατεία Ελευθερίας, κατέληξε σε μία αποτυχία.