Ιδιαίτερα αμήχανος ήταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της απάντησής του αναφορικά με τους ισχυρισμούς Καμμένου περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον δισεκατομμυριούχο, Τζ. Σόρος.

Ο πρωθυπουργός κοιτούσε σε διαφορετικά σημεία με αμηχανία. Η απάντησή του δεν είχε ξεκάθαρη ενώ δεν μπορούσε να απαντήσει με σαφήνεια και για τη θέση του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου. «Δεν ξέρω αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την κυβέρνηση. Ξέρω ότι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην κανονικότητα. Θα καταψηφίσει την Συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον Πάνο Κοτζιά και τη «θυσία» του για την επιβίωση της κυβέρνησης, είπε ότι «παραιτήθηκε και είναι κατανοητό. Είχε έντονη διαμάχη και αντιπαράθεση πολιτική και ιδεολογική που πήρε χαρακτήρα επιθέσεων. Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας. Ζήτησα από τον Κοτζιά, πριν από την παραίτησή του, να πάει στον εισαγγελέα».

«Έκανε πολύ σωστά και πήγε στον εισαγγελέα. Ο κ. Καμμένος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για χρηματισμό από τον Τζ. Σόρος», κατέληξε.