Τα 44 της χρόνια κλείνει αυτή την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία και θα τα γιορτάσει με μια μεγάλη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Προσκλήσεις έχουν ήδη αποσταλεί στους εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, στη γραμματεία πρώην βουλευτών της ΝΔ, στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, σε 140 μέλη του Μητρώου Στελεχών, καθώς και στα ιστορικά στελέχη του «Συνδέσμου 1974». Θυμίζουμε ότι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Συνδέσμου ήταν και ο Κυριάκος Γριβέας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Το παρών αναμένεται να δώσουν πρόσωπα με ειδικό βάρος στην κομματική ιστορία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Αντώνης Σγαρδέλης, αλλά και οι πρώην γραμματείς του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Λευτέρης Ζαγορίτης. Πριν τον κ. Ζαγορίτη, εξάλλου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο πρώτος γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Η παρουσία όλων των παραπάνω προσώπων θα στείλει κι ένα μήνυμα αρραγούς ενότητας του κόμματος.

«Με αυτή την παρουσία λοιπών παλιών και σεβαστών στελεχών, τα σημερινά δυναμικά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και τα νέα, φρέσκα πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ αλλά και το Μητρώο Στελεχών κάνουμε πράξη την ιδέα της συνέχειας και της ανανέωσης», σημειώνουν από την οδό Πειραιώς και προσθέτουν: «Είμαστε συσπειρωμένοι και έχουμε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο δρόμο για τις εκλογές αλλά κυρίως μετά. Είμαστε όμως και αισιόδοξοι γιατί η παρακαταθήκη των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, η συστηματική και μεθοδική προετοιμασία των 2 1/2 ετών αλλά, οι συνεχείς επαφές και η ανατροφοδότηση από τους πολίτες μας εξοπλίζουν με τα εφόδια για μια σταθερή, δημιουργική και αποτελεσματική διακυβέρνηση με την θετική ψήφο των Ελλήνων. Κρατάμε τα χρήσιμα και ωφέλιμα από το παρελθόν, είμαστε σε απόλυτο συγχρονισμό με τις ανάγκες του παρόντος και τις επιταγές του μέλλοντος».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι αναμένεται και μια έκπληξη στην εορταστική εκδήλωση της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ανεξάρτητα από το μέγεθος της, η Ελλάς με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού, αλλά και την ζωντάνια του λαού της ημπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στην πραγματοποίηση της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης. Βασική όμως προϋπόθεσις για όλα αυτά είναι η θεμελίωσις στον τόπο μας της αληθινής και συγχρόνου δημοκρατίας. Σ’ αυτήν αφιερώνεται, ολόκληρη και ομόθυμη, η μεγάλη παράταξις της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον, όλους εκείνους που διακαίονται από το πόθο μιας πολιτικής αναγεννήσεως, να συστρατευθούν μαζί μας. Και απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλώ να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα!», καταλήγει η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ της 4ης Οκτωβρίου 1974.