Τα ζητήµατα της ασφάλειας και της δηµόσιας τάξης θα συνεχίσει να κρατά ψηλά στην ατζέντα της η Ν.∆., µε τον Κυρ. Μητσοτάκη να έχει δώσει εντολή στους βουλευτές του να «βοµβαρδίζουν» µε σχετικές παρεµβάσεις τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, αναδεικνύοντας την προχειρότητα µε την οποία αντιµετωπίζει η κυβέρνηση τα θέµατα εγκληµατικότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέλαβε να «µαρκάρει» τον κ. Τόσκα ο βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην υπουργός ∆ηµόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας. Ο ίδιος κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή για τα φαινόµενα ανοµίας και βανδαλισµών στις εµπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τα κρούσµατα βίας έχουν πλήξει και τους µικροµεσαίους επιχειρηµατίες, τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας και παράλληλα αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτά τα µαγαζιά τους».

Αποκάλυψε µάλιστα στην ερώτησή του ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2018, µετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο Εµπορικός Σύλλογος Αθηνών, µε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισήµανε ότι, «παρά τις επανειληµµένες εκκλήσεις µας, αφενός δεν λαµβάνεται κανένα µέτρο πρόληψης και καταστολής και αφετέρου δεν υπάρχει καµία µέριµνα για την αποζηµίωση των πληγέντων εµπόρων από τους βανδαλισµούς». Κατά τη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων δεν είχε συλληφθεί ούτε ένας εκ των υπαιτίων.