Σταθερή και ξεκάθαρη παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έπειτα και από την τελευταία δημοσκόπηση της GPO. Παρά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της γαλάζιας παράταξής, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών και μάλιστα με διαφορά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών δεν διακρίνονται αξιόλογες μεταβολές. Ο κ. Νίκος Δένδιας παραμένει στην κορυφή με 73,2% θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ.Πιερρακάκης με 56,5% και ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 55,7%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος (55,6%) και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης (43,8%).

Poll_ΙΟΥΝ_16-2

Φυσικά για την κυβέρνηση, το δυνατό χαρτί εξακολουθεί να ακούει στο όνομα «Κυριάκος Μητσοτάκης», αφού διακριτή παραμένει η υπεροχή του έναντι του κ. Αλέξη Τσίπρα σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:
  • «ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας», ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 47% έναντι 24,8% του κ. Τσίπρα.
  • «ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα» (Κυρ. Μητσοτάκης 49,5% έναντι 19,9% του Αλ. Τσίπρα) και
  • «ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομική κρίση (45,6%-27,5%).