Όταν ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Λονδίνο, λογικά πρέπει κάθε του κίνηση να έχει βαρύνουσα σημασία για την οικονομία της χώρας - ή τουλάχιστον, έτσι φαίνεται να πιστεύει η ΕΡΤ. Κι αν όχι, τότε το πράγμα διορθώνεται...

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σπουδή με την οποία η ΕΡΤ μερίμνησε ώστε να παρουσιάσει ως... επενδυτές και «οικονομικούς παράγοντες» Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο Λονδίνο με τους οποίους συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η κάλυψη αφορά την συνάντηση του πρωθυπουργού στο Hellenic Centre, τμήμα της οποίας ήταν ανοικτό σε δημοσιογράφους, και όχι τη συνάντηση στο Guildhall που θα ακολουθούσε και όντως είχε γίνει με χρηματοπιστωτικά στελέχη. 

H απεσταλμένη φρόντισε να τους παρουσιάσει τους συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση ως «επενδυτές» και «οικονομικούς παράγοντες». Εξυπακούεται φυσικά πως, κατά τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, στη συνάντηση αυτή με τους «επενδυτές» στο Hellenic Centre «η παρουσίαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντυπωσιακή». 

Η απεσταλμένη στη συνέχεια πέρασε στην δεύτερη συνάντηση στο Guildhall, δείχνοντας δηλαδή πως την είχε υπόψη της και οι παραπάνω αναφορές της αφορούσαν αποκλειστικά τη συνάντηση με τους Έλληνες του Λονδίνου.