Επιχορηγήσεις για συνέδρια έχουµε ακούσει. Επιχορηγήσεις για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις έχουµε επίσης ακούσει. Επρεπε, όµως, να έρθει το 2018 και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ακούσουµε περί κρατικής επιχορήγησης για συνέδριο... yoga, και µάλιστα όχι σε κάποιο αστικό κέντρο, όπως θα φανταζόταν κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά σε ένα νησί όπως η Αµοργός, στις ανατολικές Κυκλάδες.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την εν λόγω επιχορήγηση υπέγραψε ο αρµόδιος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, για το 2ο ∆ιεθνές Συνέδριο Yoga «ELYSIA 2018», το οποίο διοργανώθηκε από τις 29 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2018.

Τα περίεργα, όµως, δεν σταµατούν εδώ, καθώς ο φορέας που πήρε την επιχορήγηση ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αµοργού. Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι στους σκοπούς του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1993, είναι η προώθηση και η αναβάθµιση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, η διάδοση του πολιτισµού και της παράδοσης, η διατήρηση του περιβάλλοντος, η διάδοση και η καλλιέργεια της φυσιολατρίας του τόπου, καθώς και η κοινή αντιµετώπιση των προβληµάτων του.

Το ποσό της επιχορήγησης, βέβαια, δεν είναι µεγάλο (1.500 ευρώ).

Ωστόσο, το γεγονός ότι προαπαιτούµενο για τη συµµετοχή σε αυτό το συνέδριο υπήρξε η καταβολή χρηµάτων για τους ενδιαφεροµένους προκαλεί ερωτήµατα για την αναγκαιότητα της κρατικής επιχορήγησης.