Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη μιλά στη «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Μ. Κοντογεώργη για τα πιάτα της που έχουν κάνει αίσθηση στη Βουλή, τους γονείς και τον σεφ που αγαπά περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη έχει μακρινή συγγένεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πατέρας της, Γιάννης Μητσοτάκης ήταν δεύτερο ξάδελφος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η 28χρονη πάντως δε νιώθει ότι έχει να κρύψει κάτι και σίγουρα ότι κατέχει ένα τόσο σημαντικό πόστο δεν οφείλεται σε αυτή τη συγγένεια αλλά στις εξαιρετικές σπουδές της στην πιο διάσημη γαλλική σχολή μαγείρων, τη «Le Monde», όπου οι συμμαθητές της, την αποκαλούσαν model chef.

Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου

«Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός της Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου» ανέφερε στη συνέντευξή της η 28χρονη Κωνσταντίνα Μητοστάκη.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: H κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Είναι δύσκολη η μαγειρική

Όπως εκμυστηρεύτηκε «η μαγειρική, η κουζίνα είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείται πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο. Ίσως γι’ αυτό θεωρείται για μία γυναίκα πιο δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο» υπογράμμισε στη «Secret».

Οι γονείς της ζουν στα Αραβικά Εμιράτα

Οι γονείς της εδώ και χρόνια ζουν στα Αραβικά Εμιράτα. Ο πατέρας της είναι πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία και εργάζεται χρόνια εκεί. Ήταν επί σειρά ετών στην Ολυμπιακή Αεροπορία κι όταν διαλύθηκε, έφυγε μαζί με την οικογένεια – τη σύζυγο και τις δύο κόρες του – και εργάστηκε σε αραβικές εταιρίες. Έτσι η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη ταξιδεύει συχνά στο Ντουμπάι για να βρίσκεται κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: H κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Αν συνεργαζόταν με κάποιον chef που θαυμάζει, αυτός θα ήταν ο Βαγγέλης Δρίσκας.

Έχει μαγειρέψει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

«Ο κόσμος της Βουλής τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις! Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ. Θέλει και απλές γεύσεις, καθημερινές» δήλωσε και αποκάλυψε ότι έχει μαγειρέψει για όλους τους αρχηγούς κομμάτων.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: H κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί

«Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο» πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη. «Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος.

Τα πιάτα της που είναι must στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Τα πιάτα της που είναι must στο ελληνικό Κοινοβούλιο «είναι η γαλλική φασολάδα. Είχε γίνει χαμός με την cassoulet, δεν περίμενα να αρέσει τόσο. Το δεύτερο είναι το κοτόπουλο γιακιτόρι και το τρίτο τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα».

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: H κούκλα μαγείρισσα της Βουλής