Πολλά ερωτήματα για το αν πρόκειται περί γκάφας ή αν πίσω από αυτό υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα προκαλεί έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή, καθώς σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αφήνει σαφείς υπαινιγμούς πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ψεύδεται εμφανίζοντάς τον να έχει διατελέσει Υπουργός Υγείας μετά από το 2011!

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλο στις 28/2, μία εβδομάδα μετά από την απόφαση της Βουλής να συγκροτήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis. Η ερώτηση απευθυνόταν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον ανεξάρτητο βουλευτή να ζητά -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- να πληροφορηθεί αν ο κ. Αβραμόπουλος λέει αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι επί Υπουργίας του στο Υγείας την αρμοδιότητα τιμολόγησης των φαρμάκων δεν την είχε ο ίδιος αλλά το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Οικονομίας παρέπεμψε την ερώτηση στην αρμόδια Γενική γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή. Στις 14/3 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου συντάσσει την υπ' Αριθ. Πρωτ. 29692 - 14/03/2018 απάντηση εμφανίζοντας επί της ουσίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ψεύδεται υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα της τιμολόγησης των φαρμάκων πέρασε με νόμο του 2011 στο Υπουργείο Υγείας πριν την ανάληψη καθηκόντων από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το κακό για τη Γραμματεία Εμπορίου είναι ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πέρασε μεν από το Υπουργείο Υγείας αλλά πολύ πριν από το 2011 και συγκεκριμένα την περίοδο 2006-2009. Στοιχείο, το οποίο μια κορυφαία δημόσια υπηρεσία δείχνει να αγνοεί.
Το έγγραφο έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη αναστάτωση στη Βουλή. Οι πιο μετριοπαθείς μιλούν για γκάφα άνευ προηγουμένου καθώς η γραμματεία μπέρδεψε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που ανέλαβε ο Αβραμόπουλος μετά από το 2012 με το Υπουργείο Υγείας. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες φωνές οι οποίες υποστηρίζουν ότι κάποιοι δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να καλλιεργήσουν το συμφέρον για αυτούς πολιτικό κλίμα.

Ολόκληρη η απάντηση:
"Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 25625/05-03-2018 υπηρεσιακό σας σημείωμα με το οποίο μας διαβιβάσατε την Ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 3903/28-02-2018 που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος με θέμα «Λέει αλήθεια ο Αβραμόπουλος ότι τις τιμές τις καθόριζε το Υπουργείο Ανάπτυξης;», σας γνωρίζουμε ότι το αντικείμενο του καθορισμού των τιμών των φαρμάκων με το Ν. 3918/2011 ΦΕΚ 31/2-3-2011 τ. Α ́ άρθρα 39 και 40 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Υγείας πριν ο κος Αβραμόπουλος αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και παράλληλα σας γνωρίζουμε ότι όλη η διαδικασία μεταφοράς του αρχείου ολοκληρώθηκε με το με αριθμ. πρωτ. Β1-3164/6-7-2012 έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού του Υπουργείου μας".