«Απ΄ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα» τραγουδούσε το 1958 ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης και το συγκεκριμένο τραγούδι θα ταίριαζε «γάντι» στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο απερχόμενος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωρίζει ήδη ότι η θητεία του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, βρίσκεται για πρώτη φορά στην πολιτική του διαδρομή σε ένα απόλυτο κενό αέρος, καθώς σχεδόν όλες οι πόρτες έχουν κλείσει. 


Πριν τις Ευρωεκλογές έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha και ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε για… όλες τις θέσεις. «Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή μου αναθέσουν είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ, πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική. Από την άλλη όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον. Θα επιστρέψω. Τι θα κάνω όταν επιστρέψω;» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας με νόημα: «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων».


Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε «παίξει» εντόνως για μία εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών όπου εκλεγόταν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως με την επίσημη δικαιολογία να είναι ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι και τον Νοέμβριο αντικαθιστώντας τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέχρι την επίσημη διαδοχή του.


Η παραπάνω δικαιολογία τον εξαιρεί ωστόσο και από αξιοποίησή του στο κυβερνητικό σχήμα σε μία θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού. Με λίγα λόγια τέθηκε στη διάθεση των γεγονότων, χωρίς όμως τα γεγονότα να τον περιλαμβάνουν.

Εκτός βέβαια αν έχει κάτι άλλο πιο «ψηλά», στο μυαλό του για μετά τον Νοέμβριο…