Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος αντιλαμβάνεται ότι το Μαξίμου αναζητά τρόπους να λυθεί η κυβερνητική συνεργασία, επανεμφανίζεται «άρον-άρον», «σπάζοντας» την αγρανάπαυσή του και δηλώνει «συγκυβερνήτης» μέχρι τέλους, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του στο Σκοπιανό και στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών.

Στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιχειρώντας να δείξει ότι δεν υπάρχει θέμα ρήξης στη συγκυβέρνηση, θα θέσει τους δικούς του όρους στα εθνικά θέματα, καθώς αντιλαμβάνεται ότι είναι και η μόνη δίοδος που θα μπορέσει να του εξασφαλίσει, έστω και στο παραπέντε, την κοινοβουλευτική του διάσωση.

Το ονοματολογικό σε σχέση με το Σκοπιανό θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο Μαξίμου, με την προοπτική ωστόσο ότι το θέμα αυτό θα μείνει σε δεύτερη μοίρα σχετικά με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών.

Η διγλωσσία της συγκυβέρνησης στο θέμα (ομηρία ή διασυνοριακό επεισόδιο) θα συζητηθεί, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζει «συμφωνία» ή κοινό βηματισμό στο θέμα από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.