Τριβές στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργεί η απόφαση του Αντώνη Βγόντζα να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βγόντζας με άρθρο του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα πάει στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα πάω γιατί το θέμα του συλλαλητηρίου, τα κίνητρα, ο πυρήνας του ομολογημένου στόχου του και ο ειρηνικός χαρακτήρας του με γοητεύουν και με βρίσκουν σύμφωνο. Το Μακεδονικό είναι ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα. Αυτό το κρατικό μόρφωμα, που το αναγνωρίζω και δεν το επιβουλεύομαι ως Ελληνας, έχει βαθύτατο αλυτρωτικό

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στελέχη του Ποταμιού ζητούν την απομάκρυνσή και αντικατάστασή του από την προεδρία της «Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας» εν όψει ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα τέθηκε από στελέχη και βουλευτές, κυρίως του Ποταμιού, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε την Παρασκευή να κρατήσει αποστάσεις από τις σχετικές κινητοποιήσεις, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «τα συλλαλητήρια αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιδιώκουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό».

Η στάση του Αντώνη Βγόντζα προκάλεσε και τη δυσαρέσκεια του περιβάλλοντος του Γιώργου Καμίνη από όπου το βράδυ της Δευτέρας σχολίαζαν ότι λόγω του θεσμικού του ρόλου στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Βγόντζας πρέπει να «ενώνει και όχι να διχάζει», ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος κινείται και η ΔΗΜΑΡ, η οποία, ωστόσο, δεν ζητά την απομάκρυνσή του. 

Ανάλογες ενστάσεις εκφράζονται ακόμη και από στελέχη του Γιώργο Παπανδρέου αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις.