«Βροχή» αρνήσεων από μέλη της «Επιτροπής Αλιβιζάτου» κατακλύζει την «επιτροπή Βγόντζα» που συγκροτήθηκε εν όψει ιδρυτικού και έχει αναλάβει την πιστοποίηση των διαδικασιών για το ιδρυτικό συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής» που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16 – 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εννέα μέλη της «επιτροπής Αλιβιζάτου», και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Αναστασάκος, Παντελής Αβραμίδης, Αχιλλεας Μητσός, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Λουκάς Τσούκαλης, Θεόδωρος Καρούνος, Γιάννης Βούλγαρης, Κωνσταντίνα Μιχοπούλου και Γιώργος Σωτηρέλης γνωστοποίησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επιτροπή, υπό την προεδρία του Αντώνη Βγόντζα, που δημιουργήθηκε με απόφαση του Πολίτικου Συμβούλιου του «Κινήματος Αλλαγής».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Βγόντζα, με την οποία καλούσε τα μέλη της «επιτροπής Αλιβιζάτου, σε συνεδρίαση για την Τρίτη, στο επίκεντρο της οποία θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, και η συγκρότηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλος της επιτροπής Αλιβιζάτου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο mail που απέστειλε ότι «η παρουσία του κ. Αλιβιζάτου, ως προέδρου, στις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας, έδινε νόημα στον χαρακτηρισμό της επιτροπής ως ανεξάρτητης» και υπογραμμίζει «πώς δεν επιθυμεί να συμμετέχει στην νέα επιτροπή που δημιουργείται υπό την προεδρία του κ. Βγόντζα. Άλλο μέλος σημειώνει ότι δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχει η προσπάθεια να ξαναεμφανισθεί στο προσκήνιο η Επιτροπή μας (και μάλιστα χωρίς τον πρόεδρό της - Νίκος Αλιβιζάτος- που διασφάλιζε πράγματι τους αναγκαίους όρους λειτουργικής ανεξαρτησίας).