Ψυχανάλυση στους πολιτικούς προτείνει η Μπέττυ Μπαζιάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστήριξε ότι η εξουσία έχει να κάνει ακόμα και με τη λίμπιντο του ανθρώπου. 

«Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς… Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;» διερωτάται η Μπέττυ Μπαζιάνα.

«Πρώτη θα βγω στους δρόμους, εάν...»

Η Μπέττυ Μπαζιάνα υπερασπίζεται πλήρως τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούμενη την κριτική πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξαπάτησε τους πολίτες.

«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους» λέει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν άλλαξε τις αξίες του. «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου», τονίζει.

Αιχμές για τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Η ίδια εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, αφήνοντας μία ξεκάθαρη αιχμή για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Μητσοτάκη, και την παρουσία του ονόματός της στα Paradise Papers.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της η Μπέττυ Μπαζιάνα «ο κόσμος των παραδείσιων τόπων ανήκει σε διαφορετικό από μένα αξιακό σύστημα», ενώ αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αξία η ιδιώτευση, το προσωπικό κέρδος σε βάρος του κοινού καλού και του δίκιου».

Τέλος η Μπέττυ Μπαζιάνα αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο.