Μπορεί τις προηγούµενες ηµέρες να υπήρχαν σενάρια περί εισηγήσεων στην πλευρά του Αντώνη Σαµαρά προκειµένου ο πρώην πρωθυπουργός να παρέµβει στο «γαλάζιο» συνέδριο του ∆εκεµβρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να συµβεί.

Βλέπετε, όπως αποκάλυψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το διάστηµα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας ο Μεσσήνιος πολιτικός θα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για επαφές σε κορυφαίο επίπεδο τόσο µε Αµερικανούς αξιωµατούχους όσο και µε παράγοντες της Οµογένειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενήµερος εδώ και µέρες για το ταξίδι του Αντ. Σαµαρά, το οποίο, εκτός των άλλων (δεδοµένων και των διαύλων επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού επί αµερικανικού εδάφους), θεωρεί και ως µια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειµένου να ενισχυθεί το προφίλ της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα µετά την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρουσιαστούν ως… θεµατοφύλακες των ελληνοαµερικανικών σχέσεων.

Υπενθυµίζεται πως στα τέλη του µήνα θα βρεθεί -όπως είχαν αποκαλύψει τα «Π»- στις ΗΠΑ και ο τοµεάρχης Άµυνας της Ν∆ Βασίλης Κικίλιας, για επαφές µε Αµερικανούς αξιωµατούχους.