Την ανάγκη να επιστρέψει ο πολιτικός κόσμος στις ιδεολογικές του αρχές και τις αξίες επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ. 

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφύγει η ΝΔ την ιδεολογική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα «φώναζε», όμως η ιδεολογία σου δεν κρίνεται από τα συνθήματα και από το θόρυβο που κάνεις, άλλα από την επιρροή που έχεις στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στη νέα γενιά ο κ. Κουμουτσάκο σημείωσε:  «Η νέα γενιά είναι δύσπιστη και δικαιολογημένα είναι. Από εμάς περιμένει να την ακούσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα.

Να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια Ελλάδα καλύτερη και μια Ελλάδα μια αξιοπρέπεια. Για πολίτες με αισιοδοξία, με δουλειά, όρθιους και χαμογελαστούς. Το Συνέδριό μας επειδή επιβεβαιώνει και τη νίκη και την διακυβέρνηση από εμάς. Οι νέοι περιμένουν από εμάς ξεκάθαρα λόγια και ρεαλιστικές λύσεις».  

Κάνοντας αναφορά  τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Είμαστε ιδεολογικά νικητές» και υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος ότι «Πιστεύω ότι οι επιλογές μας έχουν επιβεβαιωθεί από την ιστορία. Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την απήχησή μας. Να αποκτήσουμε και νέα ακροατήρια. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι πολίτες στο παρελθόν. Δική μας δουλειά είναι το παρόν και φροντίδα μας το μέλλον.

Έτσι πορευτήκαμε μέχρι τώρα και κάναμε τις μεγάλες νίκες αυτοδυναμίας. Πορευτήκαμε με αταλάντευτη πίστη στο δημοκρατικό μέτρο, όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν χαρίζουμε τίποτα σε όλους εκείνους που έκαναν τους πολίτες φτωχούς για να κάνουν μετά την φιλάνθρωπους».