Η είδηση ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της αριστεράς Γ. Σακελλαρίδης τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή του ελληνικού τµήµατος της ∆ιεθνούς Αµνηστίας τροφοδότησε σενάρια περί αναθέρµανσης των σχέσεών του µε τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετοί συνέδεσαν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του µε την επιρροή που µπορεί να ασκήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση από το Μέγαρο Μαξίµου.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην παραφιλολογία αυτή που αναπτύχθηκε εξηγούσε σε συνοµιλητές του πως ενηµερώθηκε για την προκήρυξη της συγκεκριµένης θέσης µέσα από το Facebook και έτσι αποφάσισε να στείλει το βιογραφικό του. Μάλιστα, για να περάσει επιτυχώς το τεστ αξιολόγησης των προσόντων και των ικανοτήτων του και να κριθεί κατάλληλος για το συγκεκριµένο πόστο, χρειάστηκε να δώσει στους ανθρώπους της ∆ιεθνούς Αµνηστίας δύο συνεντεύξεις. Η πρώτη κράτησε τρεις ώρες και η δεύτερη µία.  

Παρεξηγήσεις

Κατά τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απόφασή του να διεκδικήσει τη συγκεκριµένη θέση οφείλεται πρώτιστα σε βιοποριστικούς λόγους. Φυσικά, ο τοµέας των ανθρωπίνων δικαιωµάτων αποτελούσε πάντα τον πυρήνα της ιδεολογικής και πολιτικής του συγκρότησης. Μάλιστα, για τον ίδιο το γεγονός ότι είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν µειονέκτηµα στη διαδικασία των συνεντεύξεων και, ως εκ τούτου, ουδείς µπορεί να ισχυριστεί πως τον διευκόλυνε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ήθελα να αποκατασταθώ επαγγελµατικά µε τη στήριξη της κυβέρνησης, θα το είχα κάνει τόσο καιρό που µου γίνονταν ουκ ολίγες δελεαστικές προτάσεις να επιστρέψω», αναφέρει χαρακτηριστικά.