Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ προχωρώντας σε μια κίνηση που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά δεν αποτελούν φαινόμενο εποχιακό και εμπορικό. Μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ μοίρασαν τρόφιμα σε άστεγους στο κέντρο της Αθήνας.

«Σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια εντείνονται ολοένα και περισσότερο στην κοινωνία μας με την κυριαρχία της λιτότητας, η παράταξή μας έχει χρέος να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση με συνέπεια να μην απολαμβάνουν θεμελιώδη αγαθά όπως η στέγαση και η τροφή» αναφέρουν στα parapolitika.gr μέλη της «γαλάζιας» φοιτητικής οργάνωσης που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση..

Τα ίδια μέλη συμπλήρωσαν ακόμη ότι «Για το λόγο αυτό σήμερα, οι οργανώσεις των σχολών της Αθήνας διένειμαν γεύματα σε εκατοντάδες άστεγους της πόλης, που τα έχουν ανάγκη για τη στοιχειώδη επιβίωσή τους. Η δράση αυτή, στα πρότυπα των υπολοίπων δράσεων που ήδη έχουν λάβει χώρα εκ μέρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και αριθμούν περισσότερες από 70 ανά την Ελλάδα, θα επεκταθεί σταδιακά και τους επόμενους μήνες με τη δημιουργία κοινωνικών ομάδων ανά τμήματα, οι οποίες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σίτιση των συμπολιτών μας. Η ελάχιστη συνδρομή του καθενός πρόκειται να αποδειχθεί πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας».

Τέλος, ακόμη οι ΔΑΠιτες επισημαίνουν ότι «η δράση αυτή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι αναγκαίο να τονιστεί πως δεν διαδραματίζεται αποκλειστικά για την κοινωνική προσφορά αλλά και για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς πως σε αυτές τις κρίσιμες εποχές οφείλουν να σταθούν όσο ποτέ άλλοτε στο ύψος των περιστάσεων με μαζικότερες ανθρωπιστικές κινήσεις και να πάψουν να επιδεικνύουν την πρωτοφανή αυτή αδιαφορία αφήνοντας τους συμπολίτες μας στο έλεος της εξαθλίωσης. Είναι καιρός να αποδείξουμε όλοι μας ότι όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι».