Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, αφού οι κάλπες στήνονται στις 9 Ιουνίου, και τα κόµµατα ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτιά τους. Εκτός από τις όµορφες κυρίες που έρχονται από τον κόσµο της showbiz, της τηλεόρασης, της Τέχνης και της δηµοσιογραφίας, τα ψηφοδέλτια γεµίζουν και µε καλλονές που δεν έχουν σχέση µε τα «φώτα», αλλά οι ίδιες είναι πολύ λαµπερές!

Νέες, όµορφες, δυναµικές, αυτές είναι οι ωραιότερες υποψήφιες των ευρωεκλογών. Η επιτυχηµένη νοµικός της Αρτας Κατερίνα Ρίζου, κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, πρώην δηµάρχου και νοµάρχη Πέτρου Ρίζου, είναι ένα από τα πρόσωπα που κλέβουν τις εντυπώσεις από τις υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές από όλα τα κόµµατα.

Η Κατερίνα Ρίζου, που ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, από το 1994 και µέχρι σήµερα είναι εγγεγραµµένη στον ∆ικηγορικό Σύλλογο Αρτας και ασκεί µάχιµη δικηγορία. Από τις νεότερες υποψήφιες στις φετινές ευρωεκλογές, που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη, είναι η 26χρονη δικηγόρος και περιφερειακή σύµβουλος Αττικής Μυρτώ Κοροβέση, η οποία ρίχνεται στη µάχη των εκλογών µε το ΠΑΣΟΚ. ∆ιατελεί αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισµού και Παιδείας, καθώς και µέλος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής, Οικογένειας και Ισότητας.

8


















Αλλο ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά το οποίο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει µια θέση στην Ευρωβουλή µε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 25χρονη καλλονή από τη Θεσσαλονίκη Ιφιγένεια Μουµτζή. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστηµών και Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, µε µεταπτυχιακό στην Πολιτική Θεωρία από το London School of Economics and Political Science.



7

















Αλλη µία ενδιαφέρουσα παρουσία στις υποψηφιότητες των ευρωεκλογών είναι αυτή της Ευδοκίας Τσαγκλή, µίας από εκείνους που επέζησαν από το τραγικό δυστύχηµα στα Τέµπη. Είναι υποψήφια µε την κίνηση του Πέτρου Κόκκαλη Κόσµος. Η ίδια µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει ∆ιεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Νέα Μέσα και Επικοινωνία, ∆ηµοσιογραφία, αλλά και ashtanga yoga.

5


H υποψήφια στις ευρωεκλογές µε τη Ν.∆. Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά είναι άλλη µία νεαρή και όµορφη γυναίκα που ρίχνεται στη µάχη των εκλογών. Η 31χρονη δικηγόρος γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Βέροια. Φοίτησε στη Νοµική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια έλαβε δύο µεταπτυχιακούς τίτλους από το ΕΚΠΑ (∆ηµόσιο ∆ίκαιο και ∆ιεθνείς Νοµικές Επιστήµες, µε κατεύθυνση το ∆ηµόσιο ∆ιεθνές ∆ίκαιο). Το καλοκαίρι του 2022 έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος από τον τοµέα ∆ηµοσίου ∆ικαίου της Νοµικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τη διατριβή της «Φορείς πληροφόρησης και λήψη αποφάσεων», µε την οποία έθεσε τις βάσεις του ∆ιοικητικού ∆ικαίου Πληροφόρησης.

3
























Απαρατήρητη σίγουρα δεν έχει περάσει και η 43χρονη γιατρός Νουρτζάν Σούλογλου, από τη Λιβαδειά, η οποία συµµετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. Ελαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής από το Πανεπιστηµιακό Γενικό Νοσοκοµείο της Αλεξανδρούπολης. Εχει υπηρετήσει ως αγροτική ιατρός στο Κέντρο Υγείας ∆ιστόµου και επί θητεία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντίκυρας Βοιωτίας. Μετά τη λήψη της ειδικότητας, εργάστηκε ως επικουρική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιάσµου Ροδόπης και πλέον κατέχει τη θέση επιµελήτριας Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αµβροσίας Ροδόπης. Είναι µέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.

2


























Η Ολγα Μαρκογιαννάκη-Τριγώνη συµµετέχει ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και αναµφισβήτητα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι δρ πολιτικός µηχανικός του ΑΠΘ, µε µεταπτυχιακό δίπλωµα από το Πανεπιστήµιο Columbia της Νέας Υόρκης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά της χρόνια και από το 2022 εκλεγµένο µέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συµβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι νύφη του πρώην δηµοτικού συµβούλου Τρικάλων Κώστα Τριγώνη και σύζυγος του γιου του, Σταύρου Τριγώνη, αδελφού του προέδρου της Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και δηµοτικού συµβούλου Γιάννη Τριγώνη.

4























Με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόµενες ευρωεκλογές υποψήφια είναι και η Μαρία Μπουτζέτη. Η όµορφη δηµοσιογράφος και συγγραφέας γεννήθηκε το 1986 και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας, λαµβάνοντας µεταπτυχιακή ειδίκευση στα ψηφιακά, αλληλεπιδραστικά Μέσα. Είναι σύµβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας και δ ιδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής ∆ικτύωσης του Πανεπιστηµίου της Αθήνας.

1


ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ



Υποψήφια για άλλη µία φορά είναι και η Νόνη ∆ούνια. Το πρώην µοντέλο, ηθοποιός και παρουσιάστρια, έχοντας τη δική της εµπειρία στην πολιτική, ετοιµάζεται για ακόµα µία εκλογική αναµέτρηση. Στο παρελθόν, η Νόνη ∆ούνια έχει διατελέσει δηµοτική σύµβουλος στον ∆ήµο Πειραιά, ενώ το 2019 εξελέγη βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία.

H Ελεονώρα Μελέτη αφήνει τα τηλεοπτικά πλατό και βάζει πλώρη για το Ευρωκοινοβούλιο µε το κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, κάτι που δεν είχε ακουστεί ούτε σαν φήµη το προηγούµενο διάστηµα. «Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήµα, το οφείλω στον εαυτό µου, που έχει µάθει να διεκδικεί, και στην εξάχρονη κόρη µου», δήλωσε µεταξύ άλλων η Ελ. Μελέτη, ενώ µέσα από τον αέρα της εκποµπής της στο Mega τόνισε: «∆εν έχω να χάσω κάτι. Πολιτικός δεν είµαι, παρουσιάστρια-δηµοσιογράφος είµαι και θα συνεχίσω να είµαι».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφια η δύο φορές Ολυµπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Η πρώην πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοΐα βοήθησε τα µέγιστα να ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό «#ΜeΤoο».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφια και η γνωστή δηµοσιογράφος ∆ώρα Τσαµπάζη, η οποία ήταν η σύζυγος του Ολυµπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που πέθανε τον Οκτώβριο του 2022.

diasimes


Τις δυνάµεις της για πρώτη φορά στον στίβο της πολιτικής δοκιµάζει η Αγγελική Ηλιάδη, που οδεύει προς το Ευρωκοινοβούλιο µε τον ΛΑΟΣ και τον Φίλιππο Καµπούρη. Υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου µε τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερµό (ΛΑΟΣ) κατεβαίνει η Εύη Βατίδου, ενώ η Καλλιόπη Ευαγγελίδου κατεβαίνει στις επερχόµενες ευρωεκλογές µε την Πλεύση Ελευθερίας.

Η 51χρονη ηθοποιός είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και της ∆ραµατικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Εγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της Τατιάνας ∆ράκου στην καθηµερινή σειρά «Η λάµψη» στον ANT1. Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι κόρη των ηθοποιών Γιάννη Ευαγγελίδη και Βίλµας Τσακίρη.

evaggelidou