Οι δηµοφιλέστεροι υποψήφιοι

Στην πανελλαδική δηµοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, πρώτη φορά υπήρξε καταγραφή της εκλογικής δυναµικής των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν∆ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη επτάδα των υποψηφίων της Ν∆ βρίσκονται: Γιώργος Αυτιάς 41,4%, Πύρρος ∆ήµας 28,5%, Ευάγγελος Μεϊµαράκης 27,4%, Ελίζα Βόζεµπεργκ 25,6%, Φρέντης Μπελέρης 21,7%, Μανώλης Κεφαλογιάννης 19,7% και Ελεονώρα Μελέτη 19,1%. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά που εξασφαλίζουν οι επτά πρώτοι έχουν ως εξής: Σοφία Μπεκατώρου 35,2%, Νίκος Παππάς 33,7%, Κώστας Αρβανίτης 27,9%, Έλενα Κουντουρά 26,7%, Νίκος Φαραντούρης 21,2%, Μάριος Αθανασίου 17,3% και Γιώργος Τσίπρας 16,3%. Αν µη τι άλλο, τις εντυπώσεις σε αυτή τη δηµοσκόπηση τις κερδίζει ο «τυφώνας» Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστά που κυµαίνονται στις εκλογικές επιδόσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας στις εθνικές κάλπες του περασµένου καλοκαιριού. Τώρα ως προς την εκτίµηση ψήφου, η Ν∆ βρίσκεται στο 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 12%, το ΚΚΕ στο 8,7%, η Ελληνική Λύση 10,5%, οι Σπαρτιάτες 1,3%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, ΝΙΚΗ 3,8%, ΜέΡΑ25 1,3%, η Νέα Αριστερά στο 2,9%, οι ∆ηµοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,8% και η Φωνή της Λογικής στο 1,7%.

Εκλογικό κάλεσμα στους Έλληνες του Λονδίνου

Στην ανάγκη συµµετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές αλλά και στη στρατηγική προτεραιότητα που πρέπει να έχει η χώρα µας για την αξιοποίηση του παγκόσµιου Ελληνισµού εστίασε την οµιλία του στο Λονδίνο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τοµέα της Ν∆, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ΘΥΑΤΕΙΡΑ και η Hellenic Bankers Association, το βράδυ της ∆ευτέρας, τόνισε πως η ενότητα των δυνάµεων του Ελληνισµού είναι κρίσιµη για το µέλλον της πατρίδας µας, επισηµαίνοντας πως το ∆ηµογραφικό είναι το υπ’ αριθµόν 1 πρόβληµα της Ελλάδας. «Θέλω να σας καλέσω να συµµετάσχετε στις ευρωεκλογές, να ασκήσετε το δικαίωµα που έχετε. Ψηφίζοντας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Επιλέγοντας να συµβάλετε στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας µας, στην ισχυρή, πατριωτική φωνή και παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόµενος στους οµογενείς και τους ενηµέρωσε αναλυτικά για τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρµα για την επιστολική ψήφο. Επόµενος σταθµός είναι η Γαλλία και το Παρίσι και θα ακολουθήσει η Γερµανία.

«Εμβληματικό πρόσωπο ο Μπελέρης»

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου διεκδικήτρια μιας θέσης στο Ευρωκοινοβούλιο, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σχολίασε με θετικό τρόπο την υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη. «Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Φρέντης Μπελέρης είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο. Ασχέτως αν εκλεγεί ή όχι στην Ευρωβουλή, και μόνο η υποψηφιότητά του δίνει στην ΕΕ τη σωστή διάσταση του γεγονότος, ότι δηλαδή ένας νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος είναι παράνομα φυλακισμένος εξαιτίας μιας μαρτυρίας ενός ανθρώπου ο οποίος ομολόγησε ότι πληρώθηκε προκειμένου να πει ψέματα», ανέφερε, για να προσθέσει: «Αν εκλεγεί, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Έντι Ράμα πρέπει να αντιληφθεί ότι με αυτή του την πράξη έχει πλήξει άμεσα και καίρια το κράτος δικαίου που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ΕΕ και με αυτή του τη στάση δυσχεραίνουν και τα δικά του σχέδια προς την ΕΕ. Επομένως, αν δεν επιθυμεί να συμβεί αυτό, ας φερθεί σύννομα».

Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παύλος Μαρινάκης

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφτηκε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ξεναγήθηκε στους χώρους του Πρακτορείου και συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας δόθηκε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ουσιαστική ενίσχυση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Έχουν ήδη γίνει κινήσεις προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πρακτορείου και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και την προγραμματική σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συζητήθηκε, επίσης, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ζήτημα στο οποίο ήδη δρομολογούνται εξελίξεις, αλλά μέχρι την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου έχουν εξεταστεί και προσωρινές λύσεις.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του συμβολικά από τη Στοά Αττάλου, εκεί όπου εντάχθηκαν επίσημα η Κύπρος και άλλες εννέα χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια.


«Ειδικός συνεργάτης» στον Λιάγκα

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι αν δεν πετύχει στον χώρο της πολιτικής, άνετα θα έκανε καριέρα ως πανελίστας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1. Απ’ τις τόσες πολλές εμφανίσεις του στο «Πρωινό μου», σε λίγο καιρό δεν θα εμφανίζεται με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ειδικού συνεργάτη της συγκεκριμένης εκπομπής. Εμείς πάντως τον έχουμε προειδοποιήσει τον Γ. Λιάγκα να κόψει τα πολλά πάρε-δώσε με τον Στ. Κασσελάκη, γιατί στο τέλος θα του τη φάει την εκπομπή, χωρίς να το πάρει χαμπάρι.


Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»