Και με τις... ευλογίες του «παπα-Μιχάλη»

Τελικά, επιβεβαιώθηκε η χθεσινή μας πρόβλεψη πως ο γνωστός -από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Σασμός»- ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ήταν o διάσημος «ιερέας» στον οποίο αναφερθήκαμε. Ο «παπα-Μιχάλης» της μικρής οθόνης ανακοινώθηκε και επισήμως χθες το βράδυ από τη Χαριλάου Τρικούπη για το ψηφοδέλτιο στις κάλπες του Ιουνίου. Επίσης, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν οι Κ. Χουλιάρας, Ν. Ξυλούρης, Μ. Μπουζέτη, Κ. Πλέσια και Κ. Αδάμου, Γεωργία Σωτηροπούλου και Γ. Πάζιος.

Stefanos ο «θεόσταλτος»

Θα θυµάστε που ο µηχανισµός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνευόταν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «Μωυσή» τα προηγούµενα χρόνια. Αλλά επειδή αυτά που κοροϊδεύεις τα λούζεσαι, τώρα, που τους έχει τρελάνει ο Στέφανος Κασσελάκης µε τα θαυµατουργά σηµάδια στη ζωή του, έχουν πιει το αµίλητο νερό. Την προσπάθειά του να καλλιεργήσει την εντύπωση πως ήρθε στην πολιτική γη ως απεσταλµένος του Θεού σχολίασε µε δηκτικό τρόπο στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 Fm ο βουλευτής της Ν∆ Θάνος Πλεύρης: «Το πρόβληµα του κ. Κασσελάκη είναι ένα πρόβληµα εγωπάθειας, δεν είναι θρησκείας», είπε, για να προσθέσει: «∆εν είναι το αν έγινε θαύµα, είναι ότι ο Θεός επέλεξε στα βαφτίσια του να κάνει θεία παρέµβαση, να σχηµατίσει τον σταυρό µε λάδι. Ο τύπος νοµίζει ότι είναι θεόσταλτος! Το να έρχεσαι και να λες ότι “έγινε θεία παρέµβαση στα βαφτίσια µου και µου είπαν ότι θα γίνω ή παπάς ή πολύ σηµαντικός άνθρωπος”, τον λες και λίγο ψώνιο!»

Απεταξάµην τον Βελόπουλο

Τα έλεγε σε Ν∆ και ΠΑΣΟΚ για να τα ακούει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας στον Αθήνα 9,84 τις αναφορές που έχουν γίνει από Ν∆ και ΠΑΣΟΚ πως ο πολιτικός λόγος του Στέφανου Κασσσελάκη παρουσιάζει οµοιότητες µε αυτόν του Βελόπουλου, βρήκε την ευκαιρία να «περιποιηθεί» δεόντως τον τελευταίο: «Οι κηραλοιφές ανήκουν στον κ. Βελόπουλο και χαλάλι του, δεν µπορεί όµως να ταυτίζεις έναν εκλεγµένο δηµοκρατικά πρόεδρο της Αριστεράς µε τον κ. Βελόπουλο, που είναι γνωστό τι εκφράζει», είπε και πρόσθεσε: «Ο Κασσελάκης δεν πούλησε επιστολές του Ιησού. Η ταύτιση αυτή που επιδιώκεται από Ν∆ και ΠΑΣΟΚ είναι πολύ επικίνδυνη. Μπορεί να νοµίζουν ότι ωφελούνται, αλλά οι πολίτες αντιλαµβάνονται πως δεν µπορεί να υπάρχει σύγκριση ανάµεσα σε δυο ανθρώπους χωρίς κανένα κοινό αξιακό και πολιτικό χαρακτηριστικό». Πάντως δεν ξέρουµε ποια απάντηση θα έδινε σε ΠΑΣΟΚ και Ν∆ εάν σύγκριναν τον Βελόπουλο µε τον Παύλο Πολάκη.

Με τον φόβο του Παπανώτα

Εγώ τους υπερασπιζόμουν δημοσίως και τους ευχόμουν καλή επιτυχία και αυτοί από πίσω μού έσκαβαν τον λάκκο». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο Δημήτρης Παπανώτας την υπονόμευση που δέχτηκε η υποψηφιότητά του από άλλους «συνυποψηφίους» του, οι οποίοι αξιοποίησαν στον μέγιστο βαθμό το ζήτημα με τις παλαιότερες δηλώσεις του για την κακοποίηση των γυναικών, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στον Κασσελάκη για να τον θέσει εκτός μάχης. Η αλήθεια είναι πως ο Παπανώτας υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Και αυτό μάλλον είχε θορυβήσει τουλάχιστον τέσσερις φιλόδοξους συνυποψηφίους του. Γιατί δεν ήταν μόνο η Σοφία Μπεκατώρου που έκανε τη ζημιά, αλλά και άλλα πρόσωπα, που τυγχάνει να είναι και συνάδελφοί του. Βλέπετε, οι δημοσιογράφοι στην πολιτική είναι σαν τους παπάδες. Και ισχύει ότι «ο παπάς παπά δεν θέλει».

Υπό διωγμόν η Αριστερά του Κυρίου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στηρίζει ολόθερμα την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δηλώνει δημοσίως την ορθόδοξη πίστη του και την ιδιαίτερη σχέση του με τα θεία. Μάλιστα αναθάρρησε σε τέτοιο βαθμό που ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι «άθεος», αφήνοντας να εννοηθεί πως τα προηγούμενα χρόνια οι «θρησκευόμενοι» του κόμματος ήταν υπό διωγμόν. «Η Αριστερά διέπραξε διαχρονικά ένα λάθος. Άφησε τη Δεξιά να διαχειρίζεται πολιτικά την Ορθοδοξία, ενώ τα διακυβεύματά της για μια κοινωνία ισότητας είναι χαρακτηριστικά της Αριστεράς. Η συντηρητική παράταξη θεωρεί ότι ο χώρος της Ορθοδοξίας είναι απόλυτα ιδιοκτησιακός γι’ αυτήν. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό της Ορθοδοξίας και στον ιστορικό της ρόλο και θεωρώ ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέπουμε σε αυτόν τον χώρο να κυ ριαρχεί πολιτικά η ΝΔ», σημειώνει.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή