Με απόλυτη... αποτυχία έχουν στεφθεί µέχρι στιγµής οι προσπάθειες για τη γεφύρωση του χάσµατος µεταξύ του συστήµατος Κασσελάκη και του πυρήνα των... αντιφρονούντων δηµοσιογράφων των κοµµατικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξακολουθούν (άλλοτε πιο έντονα και άλλες φορές πιο συγκρατηµένα) να ασκούν ξεκάθαρη κριτική στα έργα και τις ηµέρες του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα εξακολουθεί να είναι η «Αυγή» και ορισµένες ιδιαιτέρως χαρακτηριστικές στον χώρο πένες, όπως ο Θανάσης Καρτερός, ο Αγγελος Τσέκερης, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Ανδρέας Πετρόπουλος, οι οποίοι ακόµη και µετά το πρόσφατο συνέδριο, όπου, αν µη τι άλλο, κατέστη σαφές ότι τουλάχιστον µέχρι τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει µε τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιµόνι, δεν λένε να ταυτιστούν µε την επίσηµη κοµµατική γραµµή. Με δεδοµένο ότι το σύνολο σχεδόν των προαναφερθέντων έχει ανοιχτό δίαυλο µε τον Αλέξη Τσίπρα (ειδικά οι Καρτερός και Τσέκερης), το όλο θέµα αποκτά ευρύτερες εσωτερικές διαστάσεις, ενόψει της κάλπης, αλλά και των γενικότερων ισορροπιών που διαµορφώνονται στο κόµµα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν πρόσωπα που επιχείρησαν να παίξουν ρόλο διαµεσολαβητή µεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο πολύ νωρίς έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει σηµείο επαφής. Εξάλλου, στελέχη που εκ φύσεως θα µπορούσαν να παίξουν τον ρόλο αυτόν, όπως πιθανώς ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κουµουνδούρου, Μπάµπης Παπαδάκης, και η εκπρόσωπος Βούλα Κεχαγιά, ουδέποτε απέκτησαν τόσο ισχυρό δίαυλο µε τους εν λόγω δηµοσιογράφους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες προσέγγισης.

Υπενθυµίζεται ότι, όπως είχε γράψει η στήλη, ο προεδρικός πυρήνας είχε µπει στη διαδικασία να αναζητήσει ακόµη και ένα πλάνο αποµάκρυνσης των δηµοσιογράφων της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης, ωστόσο το κόστος µιας τέτοιας διαδικασίας κρίθηκε υπέρογκο. Ως εκ τούτου, επέστρεψαν και πριν από λίγο καιρό τα σενάρια για ακόµη πιο δυναµικές παρεµβάσεις.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών