Η Πέτη Πέρκα, που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Οµάδα της «Νέας Αριστεράς», µπορεί και άθελα της να έριξε µια «µπανανόφλουδα», την οποία έχει ήδη πατήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με αφορµή τη δήλωσή του περί πήχη του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 17% στις ευρωεκλογές, σχολίασε ότι µε αυτόν τον στόχο η υπόσχεση Κασσελάκη να κερδίσει τον Μητσοτάκη σαφώς δεν είναι ρεαλιστική.

Το επιχείρηµα ήταν ισχυρό και αποδοµούσε ουσιαστικά το κύριο «χαρτί» του Στέφανου Κασσελάκη, που ήταν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το µήνυµα που έδινε λέγοντας «εγώ µπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη».

*Διαβάστε εδώ: Θα υπάρξει "κόντρα" ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές; "Λυδία λίθος" ο Φεβρουάριος

Κάπως έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τσίµπησε» και, αντί να διατηρήσει τον πιο εφικτό στόχο του 17% στις ευρωεκλογές, λέγοντας απλώς ότι η δέσµευση για νίκη αφορά τις εθνικές εκλογές, άλλαξε τακτική και τόνισε ότι στόχος είναι η νίκη στις ευρωεκλογές.

Όπως δείχνουν όλα τα δεδοµένα, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να περάσει αρκετά κάτω από τον πήχη που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κάτω από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές. Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ και στη «Νέα Αριστερά» όλοι είναι πιο φειδωλοί για το ποσοστό-πήχη για τα κόµµατά τους στις ευρωεκλογές, προκειµένου να περάσουν πάνω από αυτό.

Η επιλογή Κασσελάκη να παίξει τα ρέστα του σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί θα του φέρει δυσκολίες. Οι «δελφίνοι», άλλωστε, καραδοκούν…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 23/12/2023