Πολλές φορές η στήλη Big Mouth του powergame.gr προσπαθεί να συνδέσει πρόσωπα και γεγονότα, με σκοπό να φέρει στο φως αποκαλυπτικά παρασκήνια. Ένα τέτοιο παρασκήνιο επιδιώκει να «σκιαγραφήσει» και σήμερα, με πρωταγωνίστρια τη γενική εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPPO), Λάουρα Κοβέσι.

Σύμφωνα με το Big Mouth, η συγκεκριμένη κυρία έχει μια διαχρονική εμμονή να στέλνει πίσω από τα κάγκελα πολιτικούς. Το έκανε, άλλωστε, στην πατρίδα της, όταν για δύο μετακλητούς υπαλλήλους οδήγησε στη φυλακή τον πρόεδρο της Ρουμανίας. Και αφού το έκανε, ήρθε ο Εμανουέλ Μακρόν και την επιβράβευσε, αφού ύστερα από λίγο την πρότεινε για Ευρωπαία Εισαγγελέα.

Πάντως, δεν θα είναι καθόλου παράξενο η Κοβέσι να θέλει να ασχοληθεί και με τους εγχώριους πολιτικούς. Για παράδειγμα, δεν αποκλείεται το σενάριο, ερευνώντας, για παράδειγμα, τη σύμβαση 717, να θέλει να κάνει δίωξη σε κάναν δυο υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσω αυτών των διώξεων να επιδιώξει να «λεκιάσει» και τον ίδιο.

Επίσης, όπως αναφέρει η στήλη, με δεδομένο ότι η Κοβέσι είναι πουλέν του Μακρόν, δεν θα ήθελε, για παράδειγμα, η εισαγγελική έρευνα να φτάσει μέχρι τη γαλλική εταιρεία Alstom, που πρέπει να είναι και αυτή που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για τη σύμβαση 717.

Πάντως, η στήλη υπόσχεται να επανέλθει με νέο αναλυτικό ρεπορτάζ, με ονόματα, διευθύνσεις και γεγονότα που αποκαλύπτουν τον βίο και τη μέχρι τώρα πολιτεία της εκλεκτής του Γάλλου προέδρου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Είναι στιγμές (όπως θα έλεγε και ο φίλος μου ο Ρέμος) που συλλαμβάνω τον εαυτό μου να συνδέει λέξεις και γεγονότα, χωρίς ωστόσο να μπορώ να τα ενώσω μεταξύ τους. Μια τέτοια στιγμή σχετίζεται και με τη γενική εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPPO), Λάουρα Κοβέσι, την οποία σκέφτηκα ακούγοντας (χθες) τον πρόεδρο Μητσοτάκη, προς μεγάλη ικανοποίηση της θείας μου από τα Χανιά, να απορρίπτει κάθε σενάριο που τον θέλει να αναλαμβάνει ευρωπαϊκό ρόλο. Αν και δεν θα περίμενα ενώπιον της Ούρσουλα να βγει και να πει «να ξέρετε θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά θέλω να μείνει αυστηρά μεταξύ μας».

Επανέρχομαι στις στιγμές (προφανώς επηρεασμένος και από τη σαββατιάτικη παρουσία μου στο Nox, όπου τραγουδά ο Ρέμος), αφού, όπως σας είπα, ακούγοντας τον πρόεδρο Μητσοτάκη, για έναν περίεργο και ανεξήγητο λόγο το μυαλό μου πήγε στη Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέα. Θυμήθηκα κάτι περίεργα που έμαθα μέσα στο Σαββατοκύριακο (μη φανταστείτε ότι μου τα είπε ο Ρέμος) σε σχέση με τη διαχρονική εμμονή της συγκεκριμένης κοπέλας να στέλνει πίσω από τα κάγκελα πολιτικούς. Το έκανε, άλλωστε, στην πατρίδα της, όταν για δύο μετακλητούς υπαλλήλους οδήγησε στη φυλακή τον πρόεδρο της Ρουμανίας. Και αφού το έκανε, ήρθε ο Μακρόν (ναι, ο Γάλλος πρόεδρος) και την παρασημοφόρησε (ναι, την Κοβέσι). Μάλιστα, σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές που σκέφτηκα μου ήρθε στο θολωμένο μου μυαλό και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι, αφού ο Μακρόν της έδωσε παράσημο, ύστερα από λίγο την πρότεινε -για να ακριβολογώ, την επέβαλε- για Ευρωπαία Εισαγγελέα.


– Και θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα όσα είπε ο πρόεδρος Μητσοτάκης για τα ευρωπαϊκά σχέδιά του; Τίποτα. Απλώς, όταν μιλάμε για στιγμές, δεν αποκλείω σε κάποια από αυτές η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ερευνώντας, για παράδειγμα, τη σύμβαση 717, να θέλει να κάνει δίωξη, λέω τώρα εγώ, σε κάναν δυο υπουργούς του αρχηγού Κυριάκου και μέσω αυτών των διώξεων να επιδιώξει, στο πλαίσιο των στιγμών, να λεκιάσει και τον ίδιο. Επίσης, σκέφτηκα ότι, με δεδομένο ότι είναι πουλέν του Μακρόν, δεν θα ήθελε, για παράδειγμα, η εισαγγελική έρευνα να φτάσει μέχρι τη γαλλική εταιρεία Alstom, που, αν δεν κάνω λάθος, είναι αυτή που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για τη σύμβαση 717. Και δεν σας κρύβω ότι κάτι τέτοιες στιγμές με πονηρεύουν και αρχίζω να σκέφτομαι κάπως περίεργα, αναρωτώμενος για τους πραγματικούς λόγους που οι εισαγγελείς σταμάτησαν την έρευνά τους εκεί όπου άρχιζαν τα γαλλικά συμφέροντα. Ειλικρινά, δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Μακρόν έχει βάλει με οποιονδήποτε τρόπο το χεράκι του μέσω της εκλεκτής του Ρουμάνας, προκειμένου να κάνει ζημιά στον πρόεδρο Μητσοτάκη.

Επειδή, όμως, άρχισα μέσα στο Σαββατοκύριακο να συνδέω το όλο παζλ, αύριο θα σας έχω αναλυτικό ρεπορτάζ με ονόματα, διευθύνσεις και γεγονότα που αποκαλύπτουν τον βίο και την (μέχρι τώρα) πολιτεία της εκλεκτής του Γάλλου προέδρου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Θα προσπαθήσω να συνδέσω στιγμές (όχι αυτές του Ρέμου) που μπορούν να φτάνουν μέχρι και σε ένα παιχνίδι του Μακρόν, που έχει στόχο να προκαλέσει ρωγμές στο ευρωπαϊκό προφίλ του Μητσοτάκη. Για όλες αυτές τις στιγμές μείνετε συντονισμένοι…


! Αληθεύει ότι ο Γάλλος πρέσβης επισκέφτηκε προ ημερών το Μέγαρο Μαξίμου;