Βαράει προσοχές ο κύριος ναύαρχος

Από αυτή εδώ τη στήλη είχαµε γράψει για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι αντιµετωπίζει τον βουλευτή Επικρατείας του κόµµατος Ευάγγελο Αποστολάκη ως πολιτικό ιπποκόµο και κοµµατικό µπάτλερ. Βέβαια, καλά να πάθει και ο κ. Αποστολάκης, γιατί η ζωή είναι επιλογές. ∆εν του φταίει κανείς που, από «βατράχι» στα νιάτα του και στη συνέχεια ναύαρχος και αρχηγός των Ενόπλων ∆υνάµεων, κατέληξε να γίνει «µούτσος µε σαλοπέτα» και να υποδύεται τον θαλασσινό αγωγιάτη, µεταφέροντας τον νεόπλουτο πρίγκιπα της πολιτικής Κασσελάκη στις όχθες της Μακρονήσου, προκειµένου να γυρίσει επαναστατικά βιντεοκλίπ, την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο σίριαλ που βιώσαµε τους προηγούµενους µήνες για το πότε και πού θα πάει φαντάρος, τον εµφάνιζε ως εντεταλµένο κλητήρα του κόµµατος ενώπιον της στρατολογίας.

Υπενθυµίζουµε όλα τα παραπάνω, γιατί δεν πέσαµε από τα σύννεφα όταν είδαµε τον Κασσελάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, να «αγριοκοιτάζει» τον ναύαρχο, επειδή την ώρα που έκανε δηλώσεις, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ συνοµιλούσε µε κάποιον πίσω από την πλάτη του και αυτό τον «αποσυντόνισε». Ο Αποστολάκης, µε τα πολλά -υποτίθεται- παράσηµα απ’ τη θητεία του στις Ένοπλες ∆υνάµεις, µε το που αντίκρισε το εκφοβιστικό βλέµµα του Κασσελάκη, επέδειξε µια άνευ προηγουµένου δουλικότητα, κατεβάζοντας αµήχανα το κεφάλι σαν να ήθελε να του ζητήσει συγγνώµη. Φανταστείτε τώρα πώς µπορεί να ένιωσαν χιλιάδες στρατιώτες που σέβονταν τον Αποστολάκη όσο ήταν επικεφαλής των Ενόπλων ∆υνάµεων, βλέποντάς τον να «βαράει» κοµµατική προσοχή στον Κασσελάκη.


Χρειάζονται γυναίκες στο ΠΑΣΟΚ

O Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ δεν ανακοίνωσε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, επειδή κάποιους δεν τους έχει βρει ακόμα. Κυρίως γυναίκες. Εκεί αντιμετωπίζει το πρόβλημα ώστε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να κλείσει οριστικά.

Τις επόμενες ημέρες θα δώσει μεγάλη μάχη για να πείσει όσες γυναίκες έχει προσεγγίσει μέχρι τώρα να αλλάξουν γνώμη, προκειμένου να απαντήσουν θετικά στην πρότασή του να είναι υποψήφιες με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Τουλάχιστον οκτώ είναι αυτές που έχουν δεχθεί πρόταση, αλλά δεν έχουν ακόμη δώσει απάντηση στη Χαριλάου Τρικούπη.


Αληθεύει πως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη διεξαγωγή δημοσκόπησης από γνωστή εταιρεία και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ άγγιξε το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 13% και το ΠΑΣΟΚ το 11,8%;

Η μουσική ταιριάζει στο επώνυμο

Νομίζω πως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τη μουσική παρά με την πολιτική. Διότι όπου βρεθεί και όπου σταθεί δίνει ρεσιτάλ πιάνου, εκτελώντας αγαπημένα του κομμάτια. Από τις συνεδριάσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας μέχρι άσχετες εκδηλώσεις όπου παρίσταται ως προσκεκλημένος, δεν αφήνει πιάνο για πιάνο που να μην παίξει αγαπημένους του σκοπούς, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα συναρπάσει όσους τύχει και τον παρακολουθήσουν. Την τελευταία του καλλιτεχνική επίδειξη την πραγματοποίησε την Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην οδό Σταδίου, όπου επρόκειτο να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Λίτσα, με τίτλο «Θεωρητικοί αναστοχασμοί». Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης από τη ΝΔ και ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ. Ο Φαραντούρης έσκασε μύτη στον Ιανό και, μόλις είδε πως υπήρχε πιάνο στο χώρο, πήγε και άρχισε να παίζει διάφορα κομμάτια πριν από την εκδήλωση, μεταξύ αυτών και το «Μπέλα τσάο».

Ιδού, γιατί χρειάζεται σταθερότητα

Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», και μάλλον τα νοήματα που εκπέμπει «ταιριάζουν» γάντι με το ξεκατίνιασμα που εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου το ΠΑΣΟΚ καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά εναντίον και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα όλοι να είναι εναντίον όλων στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Και μετά τους φταίει ο Μητσοτάκης, επειδή ζητά από τον ελληνικό λαό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις επικείμενες κάλπες με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα και την ασφαλή πορεία της χώρας. Από τη μια, υποτίθεται πως παλεύουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη και, από την άλλη, ο ένας πάει να σκάψει τον λάκκο του αλλουνού στο κεντροαριστερό νεκροταφείο.