Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Στέφανου Κασσελάκη και την απόφαση να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Αριστερά μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στο TheToc.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στο περίφημο «ροζ βίντεο» που προ δεκαετίας είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, κάνοντας λόγο για την πιο άσχημη στιγμή στην πολιτική του διαδρομή. Δηλώνει πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η «ασπίδα» του και έκτοτε, όταν στον δημόσιο βίο υπάρχουν ιστορίες κιτρινισμού και εκφοβισμού, γίνεται υπερβολικά ευαίσθητος για οποιονδήποτε.


Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δεν πιστεύω ότι αξίζει σε κανέναν αξιοπρεπή άνθρωπο η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σακελλαρίδης θεωρεί ότι στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου έκλεισε ένας κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται πώς οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου «ανέχονται αυτή την κατάσταση ευτελισμού της Αριστεράς».

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αξίζει σε κανέναν αξιοπρεπή άνθρωπο η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Το πρώην στέλεχος της Κουμουνδούρου λέει ότι μετά την παραίτησή του το 2015 σκέφτηκε πολλές φορές να επιστρέψει στα κοινά. Πέρασαν περίπου εννέα χρόνια και αρκετές προτάσεις για να γυρίσει, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, βρίσκοντας ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.

Σήμερα, όπως λέει, αισθάνεται ότι έχει γυρίσει στο «πολιτικό του σπίτι» και έχει βρει τους ανθρώπους που θέλει να συνεργαστεί, προκειμένου να απαντήσουν σε ένα κενό που υπάρχει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως ανταγωνιστικές δυνάμεις απέναντι στη ΝΔ.