ΣΥΡΙΖΑ για τα µεσηµεριανάδικα

Στη γοητεία του φανταχτερού lifestyle που προβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υπέκυψαν (και πάλι) οι βουλευτές του κόµµατος, που πήγαν να του ευχηθούν για τα γενέθλιά του την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστό µεζεδοπωλείο στην περιοχή του Ψυρρή. Το όλο σκηνικό παρέπεµπε στα πάρτι που διοργανώνουν διάφορα µαγαζιά και φωνάζουν για «κράχτες» πρόσωπα της λεγόµενης σόου µπιζ, που συνήθως είναι πρώην παίκτες από διάφορα reality παιχνίδια. Κάποια στιγµή που παρακολουθούσα σε απευθείας µετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθµό Action 24 τον Κασσελάκη να «παιχνιδιαρίζει» µε τους δηµοσιογράφους των ψυχαγωγικών εκποµπών, ενώ άνοιγε τα δώρα που του πρόσφεραν οι βουλευτές του κόµµατος, νόµιζα πως µετά τον Γιώργο Καραµέρο, τη Ράνια Θρασκιά, τη Ραλλία Χρηστίδου κ.ά. σειρά θα έπαιρναν για να κάνουν δηλώσεις ο Τρύφων Σαµαράς ή το ζεύγος Νεκτάριος Λεµονίδης και Ελίζαµπεθ Ελέτσι. Εκείνος που µάλλον πήρε πρέφα την κωµικότητα του θεάµατος ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Κασσελάκη, Μπάµπης Παπαδάκης, ο οποίος προσπαθούσε να δώσει ένα τέλος στις «κουτσοµπολίστικες» ερωτήσεις που δεχόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Στ. Κασσελάκη έστειλε ευχές για τα γενέθλιά του και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βέβαια δεν πήγε στον «Τράγο» για να τον τιμήσει διά ζώσης, όπως οι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Πάνω από όλα σεμνός ο Stefanos

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Ναταλία Γερμανού στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha, η γνωστή παρουσιάστρια τον έκανε να «κοκκινίσει» τον άνθρωπο απ’ τις φιλοφρονήσεις και τα επαινετικά σχόλια. Ο Στέφανος όμως που, ως γνωστόν, δεν αρέσκεται στα κομπλιμέντα, αφού άκουσε πόσο επικοινωνιακός είναι, πόσο ωραίος είναι και ότι φέρνει έναν αέρα χολιγουντιανό, στο τέλος απάντησε με σοβαρό ύφος: «Φέρνω την αλήθεια μου». Γιατί, είπαμε. Του Στέφανου δεν του αρέσουν τα κομπλιμέντα…!

Φρούδες ελπίδες

Τα µηνύµατα που παίρνουν τα κόµµατα της αντιπολίτευσης από τις κυλιόµενες δηµοσκοπήσεις, µάλλον δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει, όταν µε σχεδόν συντονισµένο τρόπο και µε αιχµή την υπόθεση των Τεµπών ξεκινούσαν έναν ασύµµετρο πόλεµο φθοράς εναντίον της κυβέρνησης, στοχεύοντας πρωτίστως στον ίδιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επειδή η δηµόσια εικόνα του πρωθυπουργού δεν έχει θρυµµατιστεί στα µάτια της κοινής γνώµης στον βαθµό που θα περίµεναν, λογικό είναι να αρχίζουν τα χτυπήµατα κάτω από τη ζώνη. Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο µιας ακόµη συνέντευξής του στην εκποµπή της Ναταλίας Γερµανού «Καλύτερα δεν γίνεται», έβαλε ακόµη πιο ψηλά τον πήχυ για τις ευρωεκλογές και όχι στο 17%. Απαντώντας στην ερώτηση εάν ο στόχος του είναι η δεύτερη θέση, υπογράµµισε ότι «στόχος είναι η µεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση», εννοώντας πως διεκδικεί την πρωτιά. Αν και οι δηµοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνουν µέχρι τώρα κάτι τέτοιο, εντούτοις ο ίδιος δήλωσε πως οι προτάσεις που έχει καταθέσει κάνουν γκελ στην κοινωνία και γι’ αυτό ο κόσµος θα τον ανταµείψει.

Ειδική αποστολή για τον Κυρανάκη;

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο το Σάββατο το πρωί, άνθρωπος της στήλης μού μετέφερε πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης είχε απομονωθεί στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Τουλάχιστον για δέκα λεπτά συζητούσαν μόνοι τους. Και αν κρίνω απ’ το γεγονός πως, όταν κάποια στελέχη πήγαν να τους διακόψουν για να βγάλουν φωτογραφία μαζί τους, στέλεχος του γραφείου Τύπου της Πειραιώς που ήταν παραδίπλα ζήτησε να περιμένουν λίγο, διότι η συζήτησή τους ήταν προσωπική, μάλλον κάτι σοβαρό έλεγαν. Υποψιάζομαι πως αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν οι ευρωεκλογές. Τώρα, εάν ο Κυρανάκης θα αναλάβει κάποιον ειδικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος μένει να αποδειχθεί.

Τα «κόκκινά» σου γράμματα

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην κομματική οργάνωση Λευκωσίας, ζήτησε απ’ τους συντρόφους του να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εγγραφής στις πλατφόρμες του υπουργείου Εσωτερικών και να βομβαρδίσουν το σύστημα με επιστολές που θα γράφουν μέσα «ΚΚΕ». «Γι’ αυτό σας καλούμε να σπεύσετε να γραφτείτε όλοι στην πλατφόρμα και να τους χαλάσετε τα σχέδια, στέλνοντάς τους μαζικά επιστολές που θα γράφουν μέσα ΚΚΕ! Να πάρουν και από τις κάλπες στην Ελλάδα και με γράμμα από το εξωτερικό το μήνυμα ότι ο λαός τούς γυρίζει την πλάτη και ενισχύει τη δική του δύναμη, το ΚΚΕ. Ότι θα τα βρουν το επόμενο διάστημα ακόμα πιο σκούρα. Εμείς αυτό μπορούμε να το υποσχεθούμε», ανέφερε.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή