Το παρασκήνιο μιας σημαντικής συνάντησης που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Καναδά, αποκαλύπτει σήμερα το Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρεμ Γουάτσα, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα μας. Ωστόσο, δεν ήταν μόνος καθώς μαζί του βρίσκονταν και 20 περίπου κορυφαία στελέχη της καναδικής επενδυτικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων οι CEOs των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του Καναδά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα όπως η ελληνική οικονομία, η ανάπτυξη της χώρας μας και οι δυνατότητες επενδύσεων σε αυτήν, οι ευρωπαϊκές προοπτικές, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση.

Στο γεύμα συνόδευσαν τον πρωθυπουργό ο Νίκος Παπαθανάσης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει σημαντικούς δεσμούς με τον Γουάτσα, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία, μετά την οικογένεια Μυτιληναίου, αλλά και με τη χώρα, καθώς η εταιρεία του έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη ίσως επένδυση που έχει κάνει μη Καναδός επενδυτής στις ΑΠΕ.

Διαβάστε εδώ: Στον Καναδά ο Μυτιληναίος: Οι συναντήσεις με Μητσοτάκη, Τριντό και Ουάτσα

Στο δείπνο, εκτός από τον Watsa, μετείχαν και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Κάτι σημαντικό έγινε στον Καναδά κατά την επίσκεψη του προέδρου Μητσοτάκη, αλλά έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως έμαθα, ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Prem Watsa, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας. Και δεν ήταν μόνος. Μαζί του βρίσκονταν και 20 περίπου κορυφαία στελέχη της καναδικής επενδυτικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων οι CEOs των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του Καναδά, που εκτιμούν ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό επενδυτικό προορισμό. Τα θέματα που συζήτησαν, πολλά, όπως η ελληνική οικονομία, η ανάπτυξη της χώρας μας και οι δυνατότητες επενδύσεων σε αυτήν, οι ευρωπαϊκές προοπτικές, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση, στην οποία η χώρα μας παίζει ήδη πολύ δυνατά. Στο γεύμα ο αρχηγός Κυριάκος, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν μόνος του, τον συνόδευαν δύο υπουργοί, ο Νίκος Παπαθανάσης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και ο Έλληνας επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ευάγγελος έχει σημαντικούς δεσμούς με τον Watsa, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία, μετά την οικογένεια Μυτιληναίου, αλλά και με τη χώρα, καθώς η εταιρεία του έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη ίσως επένδυση που έχει κάνει μη Καναδός επενδυτής στις ΑΠΕ, επένδυση που ξεπερνά το 1,7 δισ. δολάρια Καναδά (1,16 δισ. ευρώ). Στο δείπνο, εκτός από τον Watsa, μετείχαν και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, όπως είναι οι Guardian Capital Group, Fairfax Holdings, CIBC, Triple Group of Companies, IMCO, LCBO, Portage Venture Capital, CPPIB, Eldorado Gold, Scotiabank, Norton Rose. Ανάμεσα στους πολλούς και εκλεκτούς συνδαιτυμόνες διέκρινα και τον οικονομικό σύμβουλο του Μητσοτάκη, Άλεξ Πατέλη.