Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του Ανδρουλάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κρύβει μία στρατηγική σκέψη.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει τις τελευταίες μέρες στο μυαλό του, μεταξύ των άλλων, και το σενάριο ενός μίνι ανασχηματισμού. Επειδή λοιπόν, θα ήταν ανώφελο, τη μία μέρα να ζητεί και να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και την επομένη της ψήφου να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε εδώ: Το σενάριο του ανασχηματισμού: Οι εισηγήσεις με αφορμή τις δημοσκοπήσεις και οι πρώτες σκέψεις Μητσοτάκη

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Επειδή έχω κάνει μια μικρή διατριβή στη στρατηγική σκέψη του προέδρου Μητσοτάκη, δεν σας κρύβω ότι μου έκανε μια (κάποια) εντύπωση το γεγονός ότι απέφυγε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του Ανδρουλάκη και των λοιπών συγγενών σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επειδή είμαι ολίγον πονηρούλης, ο λόγος που το απέφυγε ο πρωθυπουργός μόνο… αθώος δεν είναι. Απεναντίας, θα έλεγα ότι ο αρχηγός Κυριάκος φαίνεται να έχει τις τελευταίες μέρες στο μυαλό του, μεταξύ των άλλων, και το σενάριο ενός μίνι ανασχηματισμού. Προφανώς αυτού που είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει μετά τις ευρωεκλογές. Θα ήταν λοιπόν, άκομψο, τη μία μέρα να ζητεί και να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και την επομένη της ψήφου να αλλάξει πέντε-έξι από τους υπουργούς του. Γι’ αυτό και αποφάσισε να περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στο αίτημα Ανδρουλάκη και τη δυσπιστία στην κυβέρνηση.