Η τελευταία συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο πριν εκείνος περάσει την πύλη του στρατοπέδου του Πυροβολικού στη Θήβα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη στρατιωτική του θητεία, προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης (19/03) στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, στον σύζυγό του, Τάιλερ, αλλά και στην πλέον γνωστή αγγαρεία στον Στρατό, το καθάρισμα της «Καλλιόπης».

Αρχικά, ερωτηθείς από τον παρουσιαστή για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, προσθέτοντας ότι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνοι που θα επιλέξουν οι εκλογείς του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να «πλέξει το εγκώμιο» της Πόπης Τσαπανίδου, λέγοντας πως στήριξε το κόμμα σε μια δύσκολη περίοδο.

Αναφερόμενος στον σύζυγό του, Τάιλερ, και την απουσία του την ημέρα της κατάταξής του στον Στρατό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι εκείνος είχε αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντήσει την οικογένειά του. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα και θα είναι παρών στην ορκωμοσία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροβολικού, στη Θήβα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε στο πώς θα είναι οι μέρες του στον Στρατό, λέγοντας ότι θα είχε πρόβλημα όχι αν του αναθέσουν υπηρεσίες, αλλά εάν τον ξεχωρίσουν και δεν του αναθέσουν υπηρεσίες όπως σε όλους τους άλλους φαντάρους.

Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιό του για την περιβόητη «Καλλιόπη», την τουαλέτα στην καθομιλουμένη του Στρατού. Ερωτηθείς αν θα δεχθεί ως «αγγαρεία» να καθαρίσει την «Καλλιόπη», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι «υπάρχει και ένα σεξιστικό θέμα εδώ. Πρέπει να αλλάξει όνομα η ''Καλλιόπη''. Να λέγεται ''Καλλιόπος'' ή ''Κούλης'' ξέρω ‘γω», όνομα που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται μειωτικά για τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Γιώργος Λιάγκας τού χάρισε και ένα μικρό τσαντάκι με χρήσιμα είδη για κάθε νεοσύλλεκτο, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ευχαρίστως.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxkyiv1bvg9)
Ο Γιώργος Λιάγκας μετά από την προβολή της συνέντευξης ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, τις πρώτες ημέρες στον Στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης «μένει σε θάλαμο με άλλους 15 νεοσύλλεκτους, ηλικίας όλοι τους άνω των 25 ετών, έχει ήδη κάνει υπηρεσία θαλαμοφύλακα και για τις ώρες εκτός εκπαίδευσης του έχει διατεθεί ένα γραφείο αξιωματικού, στο οποίο φιλοξενείται προκειμένου να μπορεί με ασφάλεια να ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».