Το ότι η σχέση του Νίκου Ανδρουλάκη µε τον Χάρη ∆ούκα δεν είναι και στα καλύτερά της νοµίζω πως το έχουν αντιληφθεί οι πάντες, εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ. Με κάθε ευκαιρία, αυτό που µαθαίνω πως εξοργίζει τη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο δήµαρχος της πρωτεύουσας «κουµαντάρεται» από τον Κώστα Ζαχαριάδη και λειτουργεί σαν να ήταν κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του Κινήµατος. Σε αυτή την παράµετρο προσθέστε και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ∆ούκα - Παπανδρέου, οπότε το... γλυκό της καχυποψίας δένει µια χαρά.


Η πίκρα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αν ρωτούσε κάποιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ποιο από τα τρία πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίστας Ασηµακοπούλου στενοχωρήθηκε περισσότερο, δεδοµένου ότι έπρεπε να του επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις, δεν θα στεκόταν τόσο ούτε στην απερχόµενη ευρωβουλευτή ούτε στον γραµµατέα Απόδηµου Ελληνισµού της Ν.∆., Νίκο Θεοδωρόπουλο. Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός είναι εµφανώς πικραµένος για τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος τον στήριξε σε κάθε εκλογική µάχη του στη Β' Αθήνας ως πρώην δήµαρχος ∆άφνης-Υµµητού, ενώ ήταν µεταξύ των 50 «γαλάζιων» στελεχών τα οποία είχαν υπογράψει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κυβερνώντος κόµµατος στις τελευταίες εσωκοµµατικές κάλπες...


Σχέση εμπιστοσύνης

Παρότι είναι µικρό διάστηµα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά έχει οικοδοµήσει σχέση εµπιστοσύνης µε τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που έδινε τη συνέντευξη στο Μega, η έµπειρη δηµοσιογράφος ήταν πίσω από τις κάµερες και µε νοήµατα του έδινε διάφορες συµβουλές, π.χ. για τον τόνο της φωνής του, αν πρέπει για κάποιο θέµα να πει περισσότερα κ.λπ.


Περί γραμματέα…

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, κρατήστε την πληροφορία πως ο Ανδρουλάκης δεν ψάχνει άµεσα για γραµµατέα του ΠΑΣΟΚ. Ακόµα και αν εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στην Ευρωβουλή, που είναι και το πιθανότερο, θα παραµείνει σύµφωνα µε πληροφορίες µέχρι... νεωτέρας στο εν λόγω πόστο. Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Μήλης, που ακούγεται για τη θέση, δύσκολα θα αφήσει τις επαγγελµατικές του υποχρεώσεις και την παρουσία του στο ΤΕΕ, για να ασχοληθεί αποκλειστικά µε το κόµµα.


Χέρι, χέρι με Αϊβαλιώτη

Αµανάτι έµεινε τελικά ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος παρά το γεγονός ότι προσέφερε χρήσιµες υπηρεσίες στην Κουµουνδούρου όλα αυτά τα χρόνια, χτυπώντας κάτω από τη ζώνη τον Μητσοτάκη, ενώ τους τελευταίους µήνες αποθέωνε τον Κασσελάκη πιο πολύ και από την Κατερίνα Καινούργιου, φαίνεται πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου µένει έξω από τα πλάνα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Ως εκ τούτου φέρεται να σκέφτεται σοβαρά την εναλλακτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν... τσιµπάει, όπως µαθαίνουµε. Κάποιοι, πάντως, που γνωρίζουν καλά την ιστορία του Κύρτσου, ισχυρίζονται πως θα µπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του Κώστα Αϊβαλιώτη, µε τον οποίο συνυπήρξαν στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.


Συνήθειες…

Μπορεί µε την πρόσφατη διάσπαση να χώρισαν τα πολιτικά τσανάκια τους, αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι εγκαταλείπουν τις αγαπηµένες τους συνήθειες. Μιλάµε για νυν και πρώην κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που το βράδυ της Τρίτης συνυπήρχαν σε διαφορετικά τραπέζια στο Musique Café στο Παγκράτι. Στη µια παρέα ήταν η Ολγα Γεροβασίλη µε τον Αλέκο Φλαµπουράρη και στην άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος µε φίλους του. Χαιρετήθηκαν, µάλιστα, µε εγκάρδιο τρόπο. Αλλωστε οι µυηµένοι στα ΣΥΡΙΖΑϊκά δρώµενα ξέρουν πως δεν διαφέρει και πολύ η άποψη που έχει ο άλλοτε «τσάρος» της Οικονοµίας για τον πρόεδρο Στέφανο από την αντίστοιχη των δύο παλαιών συντρόφων του...


Όλγα, αγάπη μου

Η Ολγα Τρέµη έχει σηµαντικά αγωνιστικά ένσηµα την περίοδο της χούντας µέσα από τις τάξεις της ΚΝΕ. Το γεγονός αυτό δεν το ξεχνάει ποτέ, ενώ συχνά-πυκνά, ξαφνιάζοντας πολλούς, δηλώνει ότι ψηφίζει ακόµα ΚΚΕ. Η γνωστή δηµοσιογράφος ήταν από τους λίγους που στήριξαν τον ∆ηµήτρη Κουτσούµπα σε σχέση µε την ατάκα για sugar daddies, που είπε στη Βουλή, αντιδρώντας στον ορυµαγδό των δικαιολογηµένων αρνητικών σχολίων που προκλήθηκαν. Oπότε δεν ήθελε και πολύ για να προκύψουν φήµες πως η Ολγα Τρέµη θα µπορούσε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Λέµε «φήµες», γιατί πάντα στον Περισσό είναι σφίγγες µε τα θέµατα των υποψηφιοτήτων.


Δεξιός πονοκέφαλος

Για να ξέρετε τι παίζει, η Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου ήταν σταθερά πολύ ψηλά σε όλες τις κυλιόµενες δηµοσκοπήσεις που πραγµατοποίησε το Μαξίµου το τελευταίο διάστηµα ενόψει ευρωεκλογών. Οπότε η εξαίρεσή της από το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται να έχει σηµαντικό αντίκτυπο και ιδιαιτέρως στο µέτωπο της δεξαµενής της λαϊκής ∆εξιάς, που συνιστά κεντρικό προεκλογικό µέτωπο για τη Ν.∆. και όπου η ίδια έχει παραδοσιακά ισχυρά ερείσµατα. Ως εκ τούτου, η παράµετρος αυτή προσθέτει άλλο ένα σηµαντικό στοιχείο στην επιχείρηση αναζήτησης από την πρωθυπουργική αυλή των καταλληλότερων δεξιών υποψηφιοτήτων, ενώ την ίδια στιγµή κάθε άλλο παρά απαρατήρητο περνά το γεγονός ότι επρόκειτο για µία εκ των πλέον δραστήριων ευρωβουλευτών της χώρας. Ωστόσο, τα µηνύµατα αξιοπιστίας που επιθυµεί να εκπέµπει σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνού ν οποιαδήποτε άλλη πτυχή αυτής της ιστορίας.


Με μπροστάρη τον Μητσοτάκη η αποδόμηση Βελόπουλου και ο περιορισμός διαρροών προς δεξιά

Την επιχείρηση αποδόµησης του Κυριάκου Βελόπουλου ξεκινά συστηµατικά το Μέγαρο Μαξίµου, µε αιχµή του δόρατος τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της Ν.∆. που κινούνται πολιτικά στο φάσµα της λεγόµενης λαϊκής ∆εξιάς. Μια πρώτη γεύση των προθέσεών του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη στα µέσα της εβδοµάδας µε τη συνέντευξή του στους «Αταίριαστους» του Σκάι, µε αφορµή τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης τις προηγούµενες µέρες για την τραγωδία των Τεµπών. Εξάλλου, δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός κατηγόρησε από το βήµα της Βουλής τον συνονόµατό του για ανέξοδη και λαϊκίστικη προσπάθεια καπηλείας των εθνικών θεµάτων. Σε αυτό ακριβώς το µήκος κύµατος θα κινηθεί και το σύνολο της «γαλάζιας» επιχειρηµατολογίας έναντι του Κυριάκου Βελόπουλου, µε την κυβερνητική πλευρά να παίζει τα... ρέστα της σε ό,τι αφορά τη σχετική στρατηγική µέσα στην εκλογική έδρα της Ελληνικής Λύσης, διά των επισκέψεων που θα πραγµατοποιήσουν ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί που µπορούν να απευθυνθούν στο σχετικό ακροατήριο στη Βόρεια Ελλάδα. Περίοπτη θέση βεβαίως ανάµεσα σ’ αυτούς θα έχει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενώ θα ζητηθεί και η συνδροµή των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών παραγόντων. ∆εν είναι τυχαίο ότι µεταξύ των ονοµάτων που ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνώσας παράταξης συγκαταλέγεται και αυτό του πρώην δηµάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήµου, δεδοµένου του γεγονότος ότι στην Πιερία καλπάζει όχι µόνο ο Βελόπουλος, αλλά και η «Νίκη». Πάντως, η επιλογή αυτή καταδεικνύει ότι στο σύστηµα Μητσοτάκη θεωρούν πια ότι έχουν κλείσει την περαιτέρω πρόσβαση στο Κέντρο σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και στρέφουν την προσοχή τους στον περιορισµό των διαρροών προς τα δεξιά, αναχαιτίζοντας τη δηµοσκοπική δυναµική που φαίνεται να εµφανίζει σε Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική Λύση.