Είναι βέβαιο πως, εάν παρακολουθούν από κάποια γωνιά του πλανήτη την εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ ή ο Έλον Μασκ, σίγουρα θα έχουν πέσει κάτω και θα χτυπιούνται από τα γέλια. Προσωπικά, την υπόθεση αυτή τη θεωρώ αστεία πέρα για πέρα και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί εξόχως υπερβολικές. Κοντολογίς, πολύ κακό για το τίποτα. Αλήθεια τώρα; Ποια προσωπικά δεδοµένα παραβιάζονται εάν σου στείλει κάποιος ένα e-mail, όταν ως χρήστης δεκάδων εφαρµογών στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης τους έχεις δώσει στο πιάτο την ηλεκτρονική σου διεύθυνση αλλά και την ίδια την προσωπική σου ζωή;

Στις εθνικές εκλογές πόσοι και πόσοι δεν έχουµε δεχτεί στα τηλέφωνά µας µηνύµατα από υποψηφίους που ούτε καν τους ξέρουµε; Και απ’ όλα τα κόµµατα. Πόσες χορηγούµενες διαφηµίσεις τρώµε καθηµερινά στη µάπα στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης; Στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν µας ενοχλεί που δεχόµαστε προτάσεις για να γίνουµε µέλη σε ιστοσελίδες πολιτικών, καλλιτεχνών, αθλητών και πάει λέγοντας; Λυπάµαι, αλλά σε πολλά πράγµατα και στο όνοµα της τυραννικής κυριαρχίας των µυγιάγγιχτων της πολιτικής ορθότητας αρχίζουµε και διολισθαίνουµε σε έναν «παράλογο δικαιωµατισµό».

Στο τέλος, επειδή δεν θέλουµε να µας «ενοχλούν» αυθαίρετα, λες και είµαστε τόσο ηλίθιοι ώστε να µας επηρεάσουν, θα φτάσουµε στο σηµείο να κάνουµε µηνύσεις στους φοιτητές που µας χτυπάνε το κουδούνι για να µοιράσουν φυλλάδια από κανένα σουβλατζίδικο ή και στα παιδάκια που έρχονται να µας πουν τα κάλαντα τα Χριστούγεννα. Εδώ λοιπόν έχει να κάνει µε το τι άνθρωπος είναι ο καθένας µας.

Στο πλευρό των πληγέντων η Ζωή

Στη Φαρκαδόνα, μαζί με κατοίκους όλων των ηλικιών από τις πληγείσες περιοχές των Τρικάλων, βρέθηκε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επειδή τα σπίτια τους δεν μπορούν να κατοικηθούν, ενώ εξακολουθούν να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος, τα χωράφια τους δεν μπορούν να καλλιεργηθούν και τα 30 μικρά παιδιά στη Φαρκαδόνα δεν πάνε σχολείο, γιατί ο βρεφονηπιακός σταθμός δεν λειτουργεί. «Αντιλαμβάνομαι ότι πίσω από όλο αυτό το περιτύλιγμα της υποτιθέμενης αρωγής είναι η πλήρης εγκατάλειψη», είπε η Ζωή. «Να ξέρει ο πρωθυπουργός, να ξέρουν και όλοι οι αρμόδιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση η φωνή των ανθρώπων αυτών να μην ακουστεί, τα αιτήματά τους θα έρθουν ξανά στη Βουλή από εμένα και την Πλεύση Ελευθερίας και θα φροντίσω να είναι παρόντες όλοι κι όλες στη Βουλή, όταν θα συζητηθούν, ώστε όποιος έρθει να απαντήσει να ξέρει ότι απαντάει απευθείας και στους κατοίκους». Επιπλέον, η Ζωή μαζί με μέλη και εθελοντές της Πλεύσης Ελευθερίας παρέδωσαν 60 κούτες με είδη ρουχισμού, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

«Φορολογήστε τα υπερκέρδη»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, για το θέμα της φορολόγησης υπερκερδών στον ενεργειακό τομέα. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα δύο διυλιστήρια που υποφορολογήθηκαν το 2022 παρά τις προβλέψεις του σχετικού κανονισμού της ΕΕ, ενώ -όπως αναφέρει- στην προμήθεια ρεύματος η εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τα υπερκέρδη καθυστερεί να εφαρμοστεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο (17 μήνες). Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η έκτακτη φορολόγηση και η επιστροφή των υπερκερδών μπορούν να ανακουφίσουν όλα τα νοικοκυριά. Ο κ. Φάμελλος ρωτά τον πρωθυπουργό αν θα φορολογήσει η κυβέρνηση τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για το έτος 2023 και με ποιο σκεπτικό επιλέγει η κυβέρνηση να μην επιστρέψουν τα εν λόγω υπερκέρδη στην κοινωνία.

«Λεφτά (θα) υπάρχουν» για απογευματινά ιατρεία

Στην πορεία αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, από τους βασικούς ομιλητές στο συνέδριο του ΙΟΒΕ για την πορεία του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Προανήγγειλε για τον Απρίλιο την υποβολή του τέταρτου αιτήματος πληρωμής της χώρας, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα από τα σχεδόν 36 δισ. ευρώ που της αναλογούν έχει ήδη εκταμιεύσει το 41%, ενώ στο εξής τα αιτήματα καταβολής δανείων θα συνδέονται και με προαπαιτούμενα, τα οποία αφορούν την υλοποίηση πολλών έργων. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Παπαθανάσης έκλεισε τη συζήτηση γύρω από το θέμα του κόστους των απογευματινών ιατρείων, λέγοντας πως θα λειτουργήσουν έτσι και αλλιώς. Ανεξάρτητα από την πηγή πόρων, από την οποία θα χρειαστεί να αντληθούν.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή