Σε απόπειρα… πατροκτονίας εις βάρος του συνταγματικού και πολιτικού του πατέρα, Βαγγέλη Βενιζέλου προέβη ο Παναγιώτης Δουδωνής με αφορμή τη γνωμοδότηση του πρώτου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ως γνωστόν, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί και έχει αρθρογραφήσει υπέρ της δυνατότητας ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το νομοσχέδιο βρίσκεται εντός συνταγματικής λογικής και προβλέψεων. Και, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κάνει «κόκκινο πανί» το νομοσχέδιο Πιερρακάκη θέτοντας μέχρι και κομματική πειθαρχία στη ψήφισή του, έλαχε στον Δουδωνή να αντιδικήσει ουσιαστικά με τον μέντορά του ως προς τη συνταγματικότητα του νόμου.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η απόπειρα πατροκτονίας ήταν αρκετά «μουλωχτή», καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψε, αλλά υποστήριξε θερμά, διά του Δουδωνή, την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Βέβαια, όπως σημειώνουν σκωπτικά νομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα, εκτός από μουλωχτή, η απόπειρα ήταν μάλλον απρόσφορη. Και αυτό γιατί μπορεί, ο Ανδρουλάκης να έβαλε τον φιλόδοξο νομικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του να βγάλει το φίδι από την τρύπα, μόνο που άφησε ταυτόχρονα τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ άδεια...!

Όπως υπενθυμίζει το Big Mouth, την περίοδο που ο Παναγιώτης Δουδωνής ανακάλυψε την ηγετική γοητεία του Ανδρουλάκη ήταν και η περίοδος που ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποθέωνε μεταξύ των άλλων και το τότε δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.


Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Είναι γνωστό ότι στην Αριστερά η (πολιτική, πάντα) πατροκτονία είναι σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε εκκολαπτόμενο ηγέτη. Και φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ (και στα φιλόδοξα στελέχη του) η αριστερή στροφή έχει ξεκινήσει από τα… χούγια του χώρου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η (ελεγχόμενη μεν, σαφής δε) απόπειρα πατροκτονίας στην οποία προέβη ο Παναγιώτης Δουδωνής εις βάρος του συνταγματικού και πολιτικού του πατέρα, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Βλέπετε, ένα από τα πιο ισχυρά «χαρτιά» του Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με το νομοσχέδιό του για την ανώτατη εκπαίδευση είναι η γνωμοδότηση του προέδρου Βαγγέλη. Και, αφού το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να γίνει για ακόμα μια φορά «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, έλαχε στον φιλόδοξο νομικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη ο κλήρος να αντιδικήσει ουσιαστικά με τον μέντορά του ως προς τη συνταγματικότητα του νόμου. Η απόπειρα πατροκτονίας ήταν αρκετά μουλωχτή, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψε, αλλά υποστήριξε θερμά, διά του φιλόδοξου Παναγιώτη, την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Βέβαια, όπως σημειώνουν σκωπτικά νομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα, εκτός από μουλωχτή, η απόπειρα ήταν μάλλον απρόσφορη -ή, κατά το κοινώς λεγόμενο… τζούφια. Βλέπετε, ο πρόεδρος Νίκος έβαλε τον φιλόδοξο Παναγιώτη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, μόνο που άφησε ταυτόχρονα τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ άδεια, συμβάλλοντας στο «ναυάγιο» της ένστασης αντισυνταγματικότητας.

! Αν δεν με απατά -που δεν με απατά συχνά- η μνήμη μου, ο Δουδωνής ανακάλυψε την ηγετική γοητεία του προέδρου Ανδρουλάκη σε ένα πάρτι που είχε διοργανώσει η θυγατέρα του προέδρου Βενιζέλου. Ήταν μάλιστα η περίοδος που ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποθέωνε μεταξύ των άλλων και το τότε δεξί χέρι του Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.