Εξιτήριο πήρε χθες το μεσημέρι από το νοσοκομείο «Αττικό» ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης χολής και αναμένεται να αναρρώσει στο σπίτι του μέχρι το Σαββατοκυρίακο. Και ενώ ο Χατζηδάκης βρισκόταν στο «κρεβάτι του πόνου», σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, από τις 8 το πρωί τηλεφωνούσε στους συνεργάτες του για να ετοιμαστεί η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με την παράταση στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Ο υπουργός έχει βάλει στοίχημα να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, καθώς το θεωρεί βασικό εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής για αυτό και επιστράτευσε όλα τα μέσα για να κινητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι. Μέχρι και war room συγκρότησε για την καθημερινή εξέλιξη του έργου, ενώ παράλληλα έκανε διαδοχικές συσκέψεις για τους εμπλεκόμενους, θέσπισε πολύ αυστηρά πρόστιμα και έστειλε προσωπικά email.

Διαβάστε εδώ: Στο νοσοκομείο ο Κωστής Χατζηδάκης - Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Τεράστιο επίτευγμα

Τελικά ο μηχανισμός κινήθηκε και το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται. Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θεωρούν τεράστιο επίτευγμα ότι ήδη πάνω από το 85% των λογισμικών των POS και των ταμειακών μηχανών έχει αναβαθμιστεί, ότι ήδη έγιναν περισσότερες από 60.000 διασυνδέσεις σε όλη την Ελλάδα και έχουν κλειστεί πάνω από 20.000 ραντεβού με τεχνικούς εγκατάστασης μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει το σημερινό «Big Mouth».