Ζωή κατά Πολάκη µε ατάκα του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Με µια σκληρή ανακοίνωση, το κόµµα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταφέρθηκε εναντίον του Παύλου Πολάκη, ο οποίος µέσα από το αγαπηµένο του Fb µνηµόνευε την παρ’ ολίγον διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τέτοιες ηµέρες. Η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας ξεκινούσε µε µια δήλωση που είχε κάνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριµένα, είχε πει: «Αν τους βάλεις στον Όλυµπο µόνους τους, θα κάνουν φράξια µε τον ίσκιο τους!».

«Πιο εύστοχα από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο δεν θα µπορούσε να περιγράψει κανείς αυτό που συµβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ανακαλούµε τα από 22/11/23 “προφητικά” λόγια του», επισηµαίνει το γραφείο Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, συµπληρώνοντας: «Αποκαλυπτική της υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, την ώρα που όλη η Ελλάδα θυµάται το έγκληµα των Τεµπών, εκείνος από το Facebook θυµάται την “εικονική” διαγραφή του, έναν χρόνο πριν, τότε που ο Τσίπρας, µέσα στον σπαραγµό των ηµερών, µε το βλέµµα στις εκλογές, την άλλαξε, όπως το “όχι” στο δηµοψήφισµα.

∆εν ξεχνάµε άλλωστε τη σύµπραξη Ν∆ - ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέµπη. Μέχρι το Facebook να θυµίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στη Βουλή, η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι εκεί, κάθε µέρα, η µοναδική πραγµατική αντιπολίτευση».

Εισηγήσεις για... διαγραφή Τσίπρα!

Στον ευρύτερο κύκλο των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη περιφέρονται και κάποιοι θερμοκέφαλοι που τον προτρέπουν να «πάρει κεφάλια», διαγράφοντας με συνοπτικές διαδικασίες όποιον μπει στον πειρασμό να τον αμφισβητήσει μέχρι τις ευρωεκλογές. Και από μια τέτοια τιμωρητική κίνηση δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Βλέπετε, οι θιασώτες των διαγραφών έχουν την πεποίθηση πως αυτό θα κάνει ηγέτη τον Κασσελάκη, έχοντας στο μυαλό τους άλλα ιστορικά προηγούμενα. Τις διαγραφές που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής, όταν ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου, που έθεσε εκτός μάχης τον προκάτοχο του, Κώστα Σημίτη. Εάν θα υποκύψει σε αυτές τις πιέσεις ο Κασσελάκης θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι έτοιμος να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του θεωρείται δεδομένη, είτε την αποδεχτεί είτε όχι ο Κασσελάκης.

Σκέτος εκφυλισμός, σύντροφοι

Τις εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ενδιαφέρον και στο κόμμα της Νέας Αριστεράς, που σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή του.

Οι πάλαι ποτέ σύντροφοι του Κασσελάκη επισημαίνουν πως αυτά που έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου: «Δεν αξίζει σε αριστερούς, σε προοδευτικούς, σε δημοκράτες πολίτες αυτή η απαξίωση της ιστορίας τους, της διαδρομής τους και των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ.

Συγκροτήθηκε για να μπορέσει να εκφράσει την αγωνία και την ελπίδα των αριστερών πολιτών για μια εναλλακτική διέξοδο. Η διέξοδος της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας, του μαχητικού αριστερού λόγου, που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία απέναντι στη μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.

Όποιος ήθελε ψήφιζε στο συνέδριο

Στον απόηχο της επεισοδιακής εξέλιξης που είχε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα θέμα που στο παρασκήνιο συνεχίζει να πυροδοτεί αντιπαραθέσεις είναι ο αριθμός των πραγματικών εκλεκτόρων του σώματος. Την ώρα δηλαδή που διεξαγόταν η ψηφοφορία (με ανάταση των χεριών), μέσα στην αίθουσα δεν βρίσκονταν μόνοι οι πραγματικοί σύνεδροι, αλλά και οι λεγόμενοι φίλαθλοι, που είχαν εξασφαλίσει κάρτα εισόδου ως παρατηρητές. Από τις πληροφορίες προκύπτει πως τα πιστοποιημένα μέλη του συνεδρίου ήταν 2.780 και άλλοι τόσοι καλεσμένοι παρατηρητές. Όταν λοιπόν ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν υπήρξε καμία μέριμνα ώστε να χωριστεί το σώμα των πραγματικών συνέδρων από αυτό των φιλάθλων. Αποτέλεσμα, να μην ξέρει κανείς εάν η απόφαση που ελήφθη και την ερμηνεύει με στρεβλό τρόπο ο Κασσελάκης ήταν αποτέλεσμα νόμιμων συνέδρων.