∆ιάβαζα τις τελευταίες ηµέρες όσα έγραφε ο συνάδελφος στο «Big mouth» του «οµόσταυλου» powergame.gr για αυτά που διαδραµατίζονταν στον ΣΥΡΙΖΑ και ειλικρινά δεν µπορούσα να πιστέψω ότι ίσχυε έστω και το 1%. Όµως, όπως όλοι, έτσι κι αυτός (ο συνάδελφος µε το µεγάλο στόµα) έπεσε έξω, αφού, όπως αποδείχθηκε, τα πράγµατα ήταν πολύ χειρότερα των εκτιµωµένων.

Πάµε τώρα να πιάσουµε το νήµα από κει που το άφησαν οι Κασσελάκης και Τσίπρας το βράδυ της Πέµπτης. Από εκείνο το κουκλοθέατρο, που κάποιοι το παρουσίασαν ως συνέδριο σοβαρού πολιτικού κόµµατος. Έχουµε και λέµε λοιπόν: Εκ των πραγµάτων η ωµή παρέµβαση του πρώην προέδρου έρχεται να αλλάξει την κάπως ήρεµη ζωή του διαδόχου του, ο οποίος σήκωσε το γάντι και ζήτησε να του στείλουν αντίπαλο, για να αναµετρηθεί µαζί του στις νέες εσωκοµµατικές κάλπες.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι σύνεδροι αποφασίζουν αν θα πάνε σε εκλογή αρχηγού - Εμφυλιακό το κλίμα, διεργασίες και τακτικισμοί στο Tae Kwon Do


Το χρίσµα στη Γεροβασίλη και το δείπνο του Σαββάτου

Με δεδοµένο ότι ο Τσίπρας είχε αποφασίσει να αναµετρηθεί (για την ακρίβεια, να µετρηθεί) απέναντι στον Κασσελάκη, είχε φροντίσει να µαγειρέψει πριν πεινάσει. Συγκεκριµένα, και σύµφωνα µε κάτι «παπαγαλάκια» που έχω στον ΣΥΡΙΖΑ, πραγµατοποιήθηκε ένα µυστικό δείπνο µε την παρουσία του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και τριών-τεσσάρων ακόµα στενών φίλων του. Ανάµεσα σε αυτούς τους τρεις-τέσσερις ήταν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαµπουράρης και ένας από τους ανθρώπους που δεν εγκατέλειψαν ούτε λεπτό στα δύσκολα τον Τσίπρα. Εκεί λοιπόν αποφασίστηκε την εποµένη να βγει µε δήλωση η αντιπρόεδρος Όλγα και να τα κάνει µπάχαλο, όπως και έγινε. Οµορφα και συντονισµένα. Καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση του αντάρτικου είχε ο µυστικοσύµβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Μαραντζίδης, που εδώ και καιρό (βλέποντας τον Κασσελάκη) προέτρεπε τον αρχηγό Αλέξη να βγει και να µιλήσει. Με βάση τα όσα πληροφορούµαι, η Τετάρτη ήταν µια γεµάτη παρασκήνιο µέρα. Το βράδυ ο Τσίπρας αποφάσισε να πάει στον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος της αναµέτρησης και µε την ικανοποίηση της πρόκρισης των «πρασίνων», υπήρξε ακόµα µία συνάντηση, από αυτές που κάνουν σε σπίτια οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Εκεί, ο παλιός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να αποφασίσει τι θα κάνει την εποµένη. Αν θα πήγαινε ή όχι στο Συνέδριο. Πριν διαλυθεί το παρεάκι, είχε αποφασίσει. «∆εν θα πάω, αλλά θα µιλήσω». Τα όσα ακολούθησαν τη σχετική δήλωση είναι λίγο έως πολύ γνωστά.


«Θα δείξει µε το δάχτυλο»

Επειδή όµως δεν σας κρύβω ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζω και τόσο καλά, προσπάθησα να µάθω τι ακριβώς θα γίνει από δω και πέρα. Από το ρεπορτάζ έµαθα ότι ο Τσίπρας θα δείξει το πρόσωπο που προτιµά για την ηγεσία του κόµµατος. Και αυτό δεν θα είναι άλλο από την Όλγα Γεροβασίλη. «Και πώς µπορεί να χάσει ο Κασσελάκης από τη βάση, που τον ψήφισε πριν από λίγο καιρό;», ρώτησα έναν από τους έµπειρους της Αριστεράς. «Εύκολα», µου απάντησε. Εκείνο που δεν µπορείτε να καταλάβετε εσείς είναι ότι το κόµµα είναι «ιδιοκτησία» του Τσίπρα. Μάλιστα, ο ίδιος, για να µου δείξει πόσο µπορεί να επηρεάσει τα πράγµατα ο πρώην αρχηγός, µου επισήµανε ότι «ο βασικός λόγος που ο Κασσελάκης επικράτησε της Αχτσιόγλου ήταν γιατί στελέχη και βάση πίστεψαν ότι ο Αλέξης στηρίζει τον Stefanos». Όντας δύσπιστος, επέµεινα στα δικά µου, αυτά τα γνωστά, που έχουν να κάνουν µε το ανοικτό της διαδικασίας και άλλα τέτοια. «Μην κουράζεσαι», έσπευσε να µου πει ο ΣΥΡΙΖΑίος συνοµιλητής µου, προσφεύγοντας σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα: «Αν το απόγευµα ο Τσίπρας ζητήσει από τον Μπάµπη Παπαδάκη, τις γραµµατείες και τους φαρισαίους της Κουµουνδούρου να φύγουν, ο Κασσελάκης θα κυκλοφορεί µόνος στον δρόµο µε τον Τάιλερ και τη Φάρλι». Ολα αυτά και κάτι άλλα συνηγορούν σε ένα και µόνο συµπέρασµα: ότι από τη στιγµή που θα δείξει (όπως σας είπα) ο Τσίπρας τη Γεροβασίλη, εκ των πραγµάτων αρχίζουν τα δύσκολα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η µόνη περίπτωση να κερδίσει είναι να στείλει κόσµο ο Μητσοτάκης στην εσωκοµµατική κάλπη της Κουµουνδούρου, αν και δεν χρειάζεται, µε δεδοµένο ότι κινεί τα νήµατα, άρα και την όποια ελπίδα, ένας από τους καλύτερους (πολιτικούς) πελάτες του Κυριάκου, που δεν είναι άλλος από τον Τσίπρα.

* Το «χτύπημα» με την offshore του Κασσελάκη από το Νews247 του Μάρη έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα γράφει ο Κουρτάκης σε σχέση με τον ρόλο που έχει ο παλιός στοιχηματζής στα ΣΥΡΙΖΑϊκά δρώμενα. Μάλιστα, αν και φίλος του Σακελλαρίδη, ουδείς παραβλέπει ότι είναι και ένας εκ των τακτικών συνομιλητών του Τσίπρα. Και επειδή δεν πιστεύω ότι η σχετική αποκάλυψη προέκυψε μετά τα όσα άρχισαν να διαδραματίζονται από το μεσημέρι της Πέμπτης, σκέφτομαι φωναχτά μήπως υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο!

*Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά