Το δίλημμα «ή μου δίνετε λευκή εντολή μέχρι το 2027 η ζήτω επαναβεβαίωση της εντολής στο Συνέδριο» έθεσε χθες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο, από ότι φάνηκε, οι «σύντροφοι» δεν μάσησαν από τις δηλώσεις του. Ειδικά ο Διονύσης Τεμπονέρας, που, όπως φαίνεται, έχει αποφασίσει να κάνει δύσκολη τη ζωή του Κασσελάκη. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει η ώρα που θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως έγραφε και χθες η στήλη Big Mouth του powergame.gr, o Κασσελάκης δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να παραιτηθεί. 

Οι διαγραφές και η πιθανή απουσία Τσίπρα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν αποκλείεται στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη. Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανό ακόμη και να υπάρξουν διαγραφές ή και αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της κορυφαίας κομματικής εκδήλωσης. Τέλος, όπως αναφέρει το Big Mouth πιθανό είναι και το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να απουσιάσει από το Συνέδριο.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Το πίσω ολοταχώς του προέδρου Στέφανου…

– Αυτό που ζήσαμε χθες με τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι εντάσσεται στις σελίδες εκείνες της ιστορίας που κάπου θα τις φυλάξουμε. Μπαίνοντας στην αίθουσα, ο πρόεδρος Κασσελάκης έθεσε δίλημμα. Ή μου δίνετε λευκή εντολή μέχρι το 2027 η ζήτω επαναβεβαίωση της εντολής στο Συνέδριο. Εκεί όχι μόνο δεν μάσησαν οι συμμετέχοντες, αλλά απεναντίας του είπαν: ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, με πρώτο και καλύτερο τον Διονύση Τεμπονέρα, που, όπως όλα δείχνουν, έχει αποφασίσει να κάνει δύσκολη τη ζωή του προέδρου Κασσελάκη. Όταν ο τελευταίος είδε τα σκούρα, έσπευσε να πετάξει στο καλάθι την επιστολή που τους είχε στείλει προχθές από το Λονδίνο. Και κάπως έτσι συμφώνησαν να πάνε (λέει) ενωμένοι στο Συνέδριο της Πέμπτης. Αν κρίνω από τα όσα φτάνουν στ’ αυτιά μου, δεν θα αργήσει η ώρα που θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως σας έγραφα και χθες, ο Κασσελάκης, ζώντας το παιδικό του όνειρο, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί. Απεναντίας, σκέφτεται να τους διαγράψει (σχεδόν) όλους, ξεκινώντας από την αρχή.

…οι διαγραφές και η πιθανή απουσία Τσίπρα

– Και μια και μιλάμε για κρίση, να σας πω ότι δεν αποκλείω στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αμφισβήτησης του προέδρου Κασσελάκη. Επίσης, θεωρώ πολύ πιθανό ακόμη και να δούμε διαγραφές ή και αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της κορυφαίας κομματικής εκδήλωσης. Τέλος, κάτι μου λέει ότι ο πρόεδρος Τσίπρας προβληματίζεται αν θα αρρωστήσει την Πέμπτη, παραμένοντας μέχρι το Σάββατο κλινήρης.