Μέσα στη γενικότερη πολιτική μιζέρια που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε μάλλον απαρατήρητο ένα πάρτι που έγινε το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, σε γνωστό μπαρ στα πέριξ της Πλατείας Συντάγματος μαζεύτηκαν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», αλλά και πολλοί φίλοι του κομματικού σταθμού για να γιορτάσουν την ενηλικίωσή του.

Το «Στο Κόκκινο» έκλεισε 18 χρόνια στον αέρα και δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει. Την εορταστική ατμόσφαιρα ήταν σαφές, όμως, πως είχε επηρεάσει η κρίση που υποβόσκει στο κόμμα, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες. Ακόμα και οι πιο μυημένοι στην κομματική κουζίνα προσπαθούσαν να προβλέψουν τις εξελίξεις, ενόψει και της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Η ανησυχία ήταν διάχυτη, καθώς πέραν του πολιτικού προβλήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μέτοχος του ραδιοφωνικού σταθμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων. Αυτό, ωστόσο, που έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η παντελής απουσία της ηγεσίας και των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα γενέθλια του «Στο Κόκκινο». Αυτό προκάλεσε αρκετές μουρμούρες μεταξύ των παρευρισκομένων και ερμηνεύτηκε και ως αδιαφορία για το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» η βουλευτής Ρένα Δούρου, ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, ο ευρωβουλευτής και πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Κώστας Αρβανίτης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Κάποιοι, ωστόσο, θέλοντας να δικαιολογήσουν τις απουσίες, τις απέδωσαν στο γεγονός ότι η χθεσινή μέρα ήταν πολύ κρίσιμη για το κόμμα και ότι οι περισσότεροι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη ήταν σε συσκέψεις και σε τηλεφωνικές συνεννοήσεις.