Η πρεμούρα του Ραγκούση για «ποινές» σε Πολάκη - Κασιμάτη

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που επεδίωξε να σιγοντάρει την πρόκληση μιας επιπλέον εσωστρέφειας εντός του κόμματος ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος -αν και δεν είναι πλέον βουλευτής- έχει μια ακατανόητη πρεμούρα εάν θα επιβληθούν κυρώσεις ή όχι σε όσα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με τις ερωτήσεις που έκανε στον Στέφανο Κασσελάκη στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας κατάφερε να βγάλει είδηση πως θα «τιμωρηθούν» όσοι δεν ψηφίσουν.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο λόγος που ζητούσε επίμονα από τον Στ. Κασσελάκη να δώσει μια απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε δύο πρόσωπα που μάλλον θέλει να τα δει να «εισπράττουν» ποινές από τον αρχηγό του κόμματος, σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ποια είναι αυτά; Ο Παύλος Πολάκης, με τον οποίο έχει προηγούμενα από τότε που ζητούσε τη διαγραφή του και πήρε τη θέση του στον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, και η βουλευτής Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, η οποία στις εθνικές εκλογές τον έστειλε στο σπίτι του, καθώς αυτή ήταν που κέρδισε την έδρα του κόμματος.

Ανάρμοστες σxέσεις...

Με ενημέρωσαν ότι ο Νίκος Κοτζιάς συμμετέχει στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ «αφιλοκερδώς». Και μην πάει το μυαλό σας σε χρήματα, απλώς ανταποκρίνεται στα σχετικά καλέσματα με την ιδιότητα του «σοφού παππούλη» ή -κατά το δημοσιογραφικό κλισέ- του «Νέστορα», που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μην κάνει «πάρτι» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλάκα είναι ότι, στο πλαίσιο αυτών των εμφανίσεών του, ο Ν. Κοτζιάς επέλεξε να παραβρεθεί σε προσυνεδριακή εκδήλωση στον Βόλο μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ήταν -και συνεχίζει να είναι- «έμπιστος» συνομιλητής και «φίλος» του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. Ως γνωστόν, ο Κοτζιάς με τον Καμμένο ήταν πάντα στα μαχαίρια, καθώς ο τελευταίος -με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών- είχε αφήσει υπαινιγμούς εναντίον του για χρηματισμό του από τον Σόρος. Επίσης, με ενημέρωσαν ότι ο Κοτζιάς συμμετέχει στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δίχως να αποσκοπεί στο να διεκδικήσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Καραμέρος «νομιμοποιεί» το νέο κόμμα του Κόκκαλη

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καραμέρος, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το κόμμα, για να στηρίξει το νέο πολιτικό εγχείρημα του Πέτρου Κόκκαλη. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως χθες ο Γ. Καραμέρος εμφανίστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής για να ανακοινώσει το δικό του κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών, αν μη τι άλλο συνιστά μείζον εσωκομματικό θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Π. Κόκκαλης ανήκει και αυτός στην κατηγορία των «υπονομευτών» του χώρου, ανεξαρτητοποιείται και προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο «νομιμοποιεί» και «δικαιολογεί» με την παρουσία του στη σχετική εκδήλωση ένας εν ενεργεία βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και εδώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον κ. Καραμέρο. Δεν πήγε στον γάμο του Π. Κόκκαλη, ώστε να έχει το ελαφρυντικό της συμμετοχής του σε ένα κοινωνικό γεγονός, αλλά σε μια πολιτική εκδήλωση που αποσκοπεί στην εκλογική αποδυνάμωση του χώρου, τον οποίο εκπροσωπεί.

Αχαλίνωτος «συντροφικός» ρομαντισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θυμίζει βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, καθώς κάθε τρεις και λίγο γινόμαστε μάρτυρες «αγαπησιαριακων φιλοφρονήσεων» που ανταλλάσσουν μεταξύ τους στελέχη, βουλευτές και πρόεδρος του κόμματος. «Φιλιούνται, αγκαλιάζονται, συγκινούνται», καταπώς θα έλεγε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όταν παρουσίαζε εκπομπές reality show στο παρελθόν. Ένας αχαλίνωτος «συντροφικός» ρομαντισμός κατεγράφη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έλενα Ακρίτα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας περήφανος για τη συγκλονιστική της ομιλία στη Βουλή για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και αυτή αμέσως μετά «ανέβασε» το επαινετικό σχόλιό του στον δικό της λογαριασμό στο Fb γράφοντας: «Ευχαριστώ, Πρόεδρε».

*Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κοπή πίτας που διοργάνωσε ο γραμματέας ΑμεΑ της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Λολίτσας. Εκεί βρέθηκαν και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τομέας της αναπηρίας έως το 2019 που συστήθηκε η «γαλάζια» Γραμματεία ήταν αποκλειστικό πεδίο δράσης της Αριστεράς. Σήμερα, όμως, και έπειτα από 4 χρόνια ουσιαστικής προτεραιοποίησης των θεμάτων αυτών από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και θεσμοθέτησης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης που μετεξελίσσεται σε Εθνική Στρατηγική, η αμοιβαία εμπιστοσύνη εμπεδώθηκε. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, μάλιστα, η μαζική συμμετοχή χθες εκπροσώπων της ΕΣΑμεΑ, αλλά και άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία.