Λίγους μήνες μετά το επεισόδιο με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου αποκάλεσε «μπασκετμπολίστα υπουργό», με τον κ. Παπαδημητρίου να κάνει στη συνέχεια λόγο για «απειλές, ύβρεις και απειλή σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια», στο στόχαστρο του πρώην βουλευτή μπήκε, περιέργως, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ο δημοσιογράφος μιλώντας σε εκπομπή του Action24 άφησε αιχμές εναντίον της λέγοντας ότι «υπάρχει θέμα μεγάλο και βαρύ» με την υποψηφιότητά της, αφήνοντας παράλληλα υπαινιγμούς και κατά του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη.


Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Έχω δεσμευτεί»

«Το θέμα της κυρίας Βόζεμπεργκ δεν ξέρω αν έχει λυθεί αυτή τη στιγμή, αλλά είναι μεγάλο και βαρύ… Υπάρχει ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έχω δεσμευτεί να μην το χρησιμοποιήσω δημοσίως. Υπάρχει ένα θέμα το οποίο προέκυψε. Νομίζω πως είναι σε φάση επίλυσης. Και αν λυθεί, λύνεται αυτομάτως και του κυρίου Κεφαλογιάννη», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου εμπλέκοντας και έτερο ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Η συγκεκριμένη αιχμή προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και κάλεσε τον πρώην βουλευτή να ανακαλέσει δημοσίως, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα κινηθεί δικαστικά. «Κανένα απολύτως θέμα δεν είχα ποτέ, ούτε έχω. Αντιθέτως, θέμα έχει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου, που αυθαίρετα και απρόκλητα μου επιτίθεται θίγοντας την υπόληψή μου, την οποία θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο. Οφείλει να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια», έγραψε η κυρία Βόζεμπεργκ στο Χ (πρώην Twitter).


Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Να ανασκευάσει»

Σε επικοινωνία της «Α» με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, η κυρία Βόζεμπεργκ δεν θέλησε να αναφερθεί στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου, σημειώνοντας ότι θα ανέμενε να ανασκευάσει, καθώς προφανώς είχε λανθασμένες πληροφορίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς με τη σειρά του δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ όσον αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές σημείωσε ότι περιμένει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Το μήνυμα κατά της αποχής

Για το ίδιο θέμα η κυρία Βόζεμπεργκ μιλώντας στην «Α» έστειλε μήνυμα κατά της αποχής και τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές, πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από τη χαλαρή ψήφο. Είναι σημαντικές και για τη χώρα μας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανήκουμε - και κυρίως να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Η αποχή δεν μας τιμά ούτε ως χώρα ούτε ως πολιτικές παρατάξεις, ούτε ως Έλληνες ούτε ως Ελληνίδες. Πρέπει να συμμετέχουμε, είναι κορυφαία διαδικασία και θα πρέπει αυτοί οι οποίοι στέλνουμε να υπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας μας».

Να σημειώσουμε ότι η Ελίζα Βόζεμπεργκ έχει εκφράσει την επιθυμία της στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι εκ νέου υποψήφια και αναμένει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή