Με αφορµή το επικείµενο ταξίδι του προέδρου (της καρδιάς µας) στη Νέα Υόρκη, να σας πω και κάτι ακόµα που έρχεται να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο στις σχέσεις των δύο χωρών. Οπως θυµάστε, παραµονή Θεοφανείων, ο Μητσοτάκης είχε υποδεχτεί στο πατρικό του, στο Ακρωτήρι, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν. Μια εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα συνάντηση, µε έντονους συµβολισµούς για όσους αρέσκονται σε κάτι τέτοια και όχι µόνο. Ο Μπλίνκεν, όπως αποκάλυψε στον πρωθυπουργό, έχει πολλούς και καλούς φίλους Ελληνες στην Αµερική. Αυτό του δίνει (όπως είπε) τη δυνατότητα να γνωρίζει πόσο σηµαντικό είναι να σε φιλοξενεί ένας Έλληνας στο σπίτι του.

Ο επικεφαλής της αµερικανικής διπλωµατίας, που δεν είναι κάποιος τυχαίος, εκτίµησε απεριόριστα το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συναντήσει στο σπίτι του. Και επειδή οι Αµερικανοί δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, φτάνοντας στις ΗΠΑ αποφάσισε να ανταποδώσει µε τον τρόπο του. Κάπως έτσι επισπεύσθηκε η επίσκεψη του αρχηγού Κυριάκου στον Λευκό Οίκο. Άντε τώρα να µην πιστέψουν ακόµα και οι κακόπιστοι στη διπλωµατία της τσικουδιάς. Προσωπικά και πιστεύω και γνωρίζω την αξία της. Ωστόσο, ελάχιστη σηµασία έχει τι πιστεύω εγώ.

Απεναντίας, έχει και παραέχει αυτό που πιστεύει ο Μητσοτάκης, που είναι αλήθεια ότι και σε αυτό το επίπεδο µας εκπλήσσει. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι κάτι πληροφοριοδότες που έχω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού διατυπώνουν τη βεβαιότητά τους ότι, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει γεµάτες τις βαλίτσες.

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 3 Φεβρουαρίου