ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Σωτηρία" για τους σκηνοθέτες του Πολάκη

Νοσηλευτές του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μεταφέρουν υπό βροχή έναν ασθενή και ταυτόχρονα βιντεοσκοπούν τη «θεάρεστη» ενέργειά τους, στέλνοντάς την στον πρώην υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, για να κράξει την κυβέρνηση για τις άθλιες συνθήκες που γίνεται η μεταφορά των αρρώστων. Και αυτό το σκηνοθετημένο συμβάν, διότι περί αυτού πρόκειται, γίνεται είδηση αντί να έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζομένων, που χρησιμοποίησαν έναν ασθενή και τον εξέθεσαν σκοπίμως στη βροχή κατά τη μεταφορά του, μόνο και μόνο για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια και να πουλήσουν κομματική εκδούλευση στον κ. Πολάκη, για να κάνει τάχα μου αποκαλυπτική αντιπολίτευση στη ΝΔ και τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη. Οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές, ενδεχομένως και ο οδηγός του ΕΚΑΒ, ο οποίος φέρεται να εκτελούσε χρέη Γ. Λάνθιμου, θα πρέπει να λογοδοτήσουν πρωτίστως στους συγγενείς του ασθενούς και δευτερευόντως στην υπηρεσία τους, για ποιο λόγο τον έβγαλαν στη βροχή και τον κινηματογράφησαν εν αγνοία του, ενώ το ασθενοφόρο που θα τον μετέφερε είχε ασφαλή και προστατευμένη πρόσβαση στην είσοδο του χώρου απ’ τον οποίο θα γινόταν η διακομιδή του, καθώς υπήρχε στέγαστρο. Εδώ να με συγχωρείτε αλλά έχουμε να κάνουμε με μια ανέντιμη και άθλια προβοκάτσια, την οποία έστησαν για επικοινωνιακούς λόγους κάτι ελεεινοί τύποι, που κακώς φέρουν την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού ως νοσηλευτές. Αν ήθελαν να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης ή του Α. Γεωργιάδη, ας έβγαζαν μια ανακοίνωση ως εργαζόμενοι για να καταγγείλουν οτιδήποτε θεωρούν πως χρήζει διορθώσεων στον χώρο εργασίας τους. Όχι όμως να προσφέρουν στημένο υλικό στον Π. Πολάκη, για να παριστάνει τον μάγκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που έβγαλαν επίτηδες στη βροχή έναν ασθενή, για να μετατρέψουν τη διακομιδή του σε είδηση επάνω στο σενάριο που θα βόλευε τον κ. Πολάκη, ώστε ο τελευταίος να κάνει πρεμιέρα στο TikTok με ένα εξόχως «αποκαλυπτικό» βίντεο, κανονικά θα πρέπει να πάνε στο σπιτάκι τους.

Οι υποψήφιοι "δύο ταχυτήτων" του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υπόσχεται πως το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές θα καταρτιστεί μέσα από ανοιχτές διαδικασίες αξιολόγησης όταν την ίδια στιγμή στη «δημοσιογραφική» πιάτσα διακινούνται πληροφορίες για πρόσωπα που ήδη έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους ως υποψήφιοι για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Στρασβούργο. Ο κ. Κασσελάκης διατυμπανίζει πως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος θα προκύψουν μέσα από προκριματικές εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος διαβεβαιώνει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές Κ. Αρβανίτης και Ε. Κουντουρά. Ταυτόχρονα στο προσκήνιο της «ονοματολογίας», που προφανώς δεν υπόκεινται στη βάσανο της αξιολόγησης, προβάλλουν ως σίγουροι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή η εκπρόσωπος τύπου, Δ. Αυγέρη, ο διευθυντής της ΚΟ, Γ. Τσίπρας, ο πολιτευτής Ν. Φαραντούρης και κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που έχουν μετατρέψει τις κάλπες για τις ευρωεκλογές σε πεδίο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωσοσιαλιστές.

Ο Βενιζέλος στην Κύπρο

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο όποιος είχε κάνει προηγουμένως την πρώτη του συνάντηση με τη νέα ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Maria Angela Holguin Cuellar, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 Κύπρου. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέχει ως κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που οργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας με θέμα «Η δημοκρατία σε κρίση».

Τα τρολ συνεχίζουν δουλειά

Ουδέν νεώτερον υπάρχει μέχρι τώρα από τις υπηρεσίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σχέση με τις καταγγελίες που είχε κάνει ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης αναφορικά με «ψεύτικους» λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν αναλάβει εργολαβικά τη στοχοποίησή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες Αρχές έχουν διαβιβάσει αίτημα προς τις κεντρικές υπηρεσίες των συγκεκριμένων εφαρμογών του διαδικτύου, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνά τους στην προσπάθεια αποκάλυψης των διαχειριστών των λογαριασμών από τους οποίους εξαπολύονταν οι επιθέσεις εναντίον του. Μέχρι τώρα τα συγκεκριμένα τρολ, που είχε καταγγείλει ο Π. Σκουρλέτης, συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα στον χώρο του διαδικτύου. Ενδεχομένως να υπάρξει πρόοδος στο θέμα εάν τις καταγγελίες του Σκουρλέτη αναλάβει να τις στείλει πακέτο διά της θεσμικής οδού η ελληνική Δικαιοσύνη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή την 1η Φεβρουαρίου