«Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Και επειδή η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αυτοκόλλητη με τον Παύλο Πολάκη, λογικό είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί να παρουσιάζει ομοιότητες με τα «απαγορευμένα» του αψύ Κρητικού. Θυμηθείτε άλλωστε πώς είχε περιγράψει τη διάρρηξη των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεσαία τάξη. «Χάσαμε τις εκλογές επειδή γα@@@@ με τους μικρομεσαίους», είχε πει. Ε, κάτι αντίστοιχο εκστόμισε και στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τη μηδενική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο. Και μάλιστα μπροστά στις κάμερες στο πλαίσιο προσυνεδριακής εκδήλωσης του κόμματος στη Βέροια. «Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι στους αγρότες, κατά το κοινώς λεγόμενο, τον ήπιαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας σοκ στους παρευρισκόμενους με την κυνική της δήλωση. Εμείς πάντως επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, θα δεχτούμε πως με τη φράση της «σύντροφοι, τον ήπιαμε» εννοούσε τον καφέ της παρηγοριάς, καθώς και οι αγρότες στις τελευταίες εκλογές «μαύρισαν» με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουν τον Ιούνιο

Στη Νέα Αριστερά εκτιμούν πως μέχρι τις ευρωεκλογές το κόμμα θα έχει βελτιώσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. «Θα έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε την παρουσία μας στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι αξίζει να στηρίξουν τη Νέα Αριστερά. Γιατί είναι εκείνη η αριστερή πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει στις σημερινές συνθήκες τους προοδευτικούς πολίτες που ασφυκτιούν από τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του κόμματος. «Η δημιουργία ενός μετώπου ως ανάχωμα στην επέλαση της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς, στο οποίο θα συμμετέχουν δυνάμεις από διαφορετικές αφετηρίες, θα προκύψει ως κοινωνική αναγκαιότητα. Μας ενδιαφέρει το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια με προοδευτικούς όρους βάσει ενός αριστερού πολιτικού προγράμματος», συμπλήρωναν με νόημα.

Το «λυξόνταρμα» του Stefanos

Εκείνος που έφριξε με τη «φρασεολογία» α λα Πολάκη της Θεοδώρας Τζάκρη ήταν ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος από διάφορους εσωκομματικούς κύκλους εμφανίζεται ως ένα από τα πρόσωπα που καθοδηγούν επικοινωνιακά τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Ν. Μωραϊτης δεν άντεξε με αυτά που είδε και άκουσε και τους έβγαλε όλους στεγνά στη σέντρα, προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς τον Σ. Κασσελάκη να τους απομακρύνει από κοντά του. «Βλέπω Δουδωνή, Μάντζο, Χριστοδουλάκη, Χρηστίδη στο ΠΑΣΟΚ και σκέφτομαι: ΕΝΑ νέο στέλεχος δεν έχει βρει ο Κασσελάκης εδώ και 4 μήνες; Με την Αυγέρη, την Τζάκρη και τo “λυξόνταρμα” δεν πας πουθενά πια. Ή μάλλον πας: βουρ για την 3η θέση. Θλίψη να καίγεται έτσι ένας νέος άνθρωπος», έγραψε χαρακτηριστικά στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απ’ το σχόλιό του η «μπάλα» πήρε και τον Π. Πολάκη, τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά τη λέξη «λυξόνταρμα», που χρησιμοποίησε, την έχει λανσάρει στον πολιτικό «διάλογο» ο αψύς Κρητικός.

Ο άγγελος του κακού

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, η Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της απολογίας της για την τραγωδία στο Μάτι, αναφερόμενη σε εκείνη τη σύσκεψη-παρωδία υπό τον Α. Τσίπρα, φέρεται να είπε τα εξής: «Στις 10.30 το βράδυ ξεκινά η ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού. Ούτε και εδώ έχουμε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την κρατούσα κατάσταση. Η αίσθησή μου είναι ότι γνώριζαν αλλά φοβήθηκαν να περιγράψουν την τραγικότητα της κατάστασης. Έχουμε καταστροφή στο Μάτι και η ενημέρωση του πρωθυπουργού ξεκινά από τη φωτιά στο Ζεμενό. Δεν ειπώθηκε λέξη για νεκρούς». Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή ο λόγος που δεν υπήρξε ενημέρωση για νεκρούς ήταν ίσως γιατί «ο άγγελος του κακού θα θεωρηθεί υπεύθυνος». Εκείνο που καταλαβαίνει κανείς απ’ το επίμαχο απόσπασμα της απολογίας της είναι πως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής προσπαθεί να προσφέρει επικοινωνιακή κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ενώ τα υπόλοιπα, πως «δεν είχαμε ενημέρωση για νεκρούς με υπαινιγμούς πως μπορεί να ήξεραν και να μη μας έλεγαν», δεν στέκουν στην κοινή λογική. Όταν δεν σου λένε, ρωτάς να μάθεις και ξαναρωτάς. Σε εκείνη τη σύσκεψη, στην οποία ήταν οι μισοί υπουργοί, ούτε ένας δεν ρώτησε εάν έχουμε νεκρούς. Με πρώτο και καλύτερο τον Α. Τσίπρα, που το μόνο που ρωτούσε είναι πότε θα ξαναπετάξουν τα αεροσκάφη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή