Γιατί φωνάζει η Τσανακλίδου;

Η γνωστή αοιδός Τάνια Τσανακλίδου, που τα ΜΜΕ της Αριστεράς την είχαν αναδείξει σε επιδραστικό παράγοντα του χώρου προσφέροντάς της επικοινωνιακό βήμα για να σχολιάζει τις εσωκομματικές εξελίξεις, αποκάλυψε πως κάποιοι πολίτες την τρέχουν στα δικαστήρια με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας με αφορμή την ευχή που είχε εκφράσει σε μια συνέντευξή της να υπάρξει «μια άγρια εξέγερση, που δεν θα είναι ούτε αναίμακτη μήτε πολιτισμένη». Δηλαδή γούσταρε εξέγερση, να χυθεί αίμα, να πέσουν κορμιά και, επειδή όλα αυτά τα έλεγε όταν έχασε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ήθελε να μην κυβερνούν τον τόπο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η μεγάλη της λατρεία, ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αποθεώνει και στηρίζει δημοσίως.

Μάλιστα αυτούς που ενοχλήθηκαν με τις πολιτικές της θέσεις και την οδήγησαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών τούς κατέταξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην κατηγορία των ανόητων, που εκτός των άλλων πήγαν και τα έβαλαν με μια ηλικιωμένη γυναίκα, όπως αυτοπροσδιορίστηκε.

Δεν ξέρω εάν αυτοί που τη μήνυσαν είναι ανόητοι, όπως τους χαρακτήρισε, αλλά σίγουρα η ίδια πρέπει να αθωωθεί για τις βλακείες που έλεγε μέσα από την εφημερίδα «Αυγή» στην επίμαχη συνέντευξή της. Στην περίπτωση που καταδικαστεί, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους, ας αναλάβει να πληρώσει το πρόστιμο η Κουμουνδούρου. Έτσι και αλλιώς για τον ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχες οπισθοφυλακής με τις χοντράδες που εκστόμιζε δημοσίως.

Στηρίζουμε τη Μισέλ!

Οι πληροφορίες που φέρουν τη Μισέλ Ομπάμα να διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για το προεδρικό αξίωμα ενθουσίασαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης στα Παραπολιτικά 90,1 FM σχολίασε με θετικό τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. «Εννοείται, είπε, πως στηρίζουμε και θέλουμε Μισέλ Ομπάμα για πρόεδρο των ΗΠΑ και όχι ξανά Τραμπ». Σίγουρα την ίδια άποψη έχει και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν δεν μένει αμέτοχος ποτέ στην διαδικασία των αμερικανικών εκλογών και βρίσκει τρόπους να εμπλακεί σε αυτές, πάντα με το μέτωπο των Δημοκρατικών.

Η Νίκη Κεραμέως «φταίει» για όλους!

Δεν ξέρω εάν η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έστησε παγίδα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας να συμφωνήσουν η επιστολική ψήφος των ομογενών να εφαρμοστεί και στις εθνικές εκλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη παράμετρος είχε αναδειχθεί ως θέμα στη διαβούλευση που είχε προηγηθεί. Συνεπώς η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας δεν ήταν αποτέλεσμα μιας σατανικής μεθόδευσης της Νέας Δημοκρατίας που στόχο είχε να υφαρπάξει με αιφνιδιαστικό και αναπάντεχο τρόπο τη θετική ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί το θέμα αυτό ήταν γνωστό. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει υποβληθεί πιεστικά ως αίτημα απ’ τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, εάν αυτοί που έχουν θεσμικά αναλάβει την εκπροσώπηση των κομμάτων τους στον ναό της δημοκρατίας έπαιρναν στα σοβαρά ή τις μετρητοίς όσους απ’ τον χώρο της Ομογένειας το ζητούσαν.

Το γεγονός πως το θέμα της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές το «άκουσε» με προσοχή η Νίκη Κεραμέως, αλλά δεν το αξιολόγησαν με σοβαρό τρόπο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, δεν είναι πρόβλημα της υπουργού Εσωτερικών, αλλά αμέλεια και αδιαφορία των πολιτικών της αντιπάλων, που σήμερα εμφανίζονται τάχα μου ως «εξαπατημένες κορασίδες». Αν τους έκοβε λίγο παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και έδιναν προσοχή στις διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί, σήμερα η πρωτοβουλία για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές θα είχε πιστωθεί στους ίδιους. Τους έπιασε στον ύπνο η Κεραμέως και για να δικαιολογήσουν την πλημμελή άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων πήγαν στο άλλο άκρο. Της απόλυτης απόρριψης του νομοσχεδίου.

Η Σύνοδος στον Περισσό!

Η διαβούλευση της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη με αντικείμενο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούσε κάλλιστα να διεξαχθεί στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό και στη θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στα έδρανα των Μητροπολιτών τα μέλη της ΚΕ του κόμματος.

Τέτοια αλφαδιά σε επίπεδο συνεννόησης μεταξύ του ορθόδοξου ΚΚΕ και της εκκλησιαστικής Ιεραρχίας δεν έχει ματαϋπάρξει. Μπορεί στο ΚΚΕ να μην έχουν τον θεό τους, αλλά, με τη στάση που κράτησαν στην υπόθεση των ομόφυλων ζευγαριών, βρήκαν τον Μητροπολίτη τους.

Κάποιοι μάλιστα εκ των ιεραρχών επαίνεσαν τόσο πολύ την εναντίωση του Περισσού στο συγκεκριμένο νομοθέτημα, που μεταξύ σοβαρού και αστείου ανακοίνωσαν πως στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν ΚΚΕ.

Όπως ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο οποίος δήλωσε στα «Παραπολιτικά»: «Έχω έναν πειρασμό τον τελευταίο καιρό, και κάνω πολλή προσευχή και δεν μου φεύγει, και ο λογισμός μου λέει: “Βρε, μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ;” αλλά θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Για να ευθυμήσουμε λίγο, τι να πω έτσι όπως τίθενται τα πράγματα! Μόνο μην το μάθει ο πατέρας μου και με πετάξει από το σπίτι».