Aπό εν ενεργεία βουλευτή της Ν.∆. και έναν εκ των πλέον τακτικών συνοµιλητών του πληροφορήθηκε ο Αντώνης Σαµαράς το θέµα της τροπολογίας Καιρίδη για το Μεταναστευτικό το µεσηµέρι της περασµένης Παρασκευής, οπότε και προέβη στη σχετική αποκάλυψη το parapolitika.gr.

Αν δεν υπήρχε το στοιχείο της προβοκάτσιας, στη συγκεκριµένη περίπτωση θα µπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι ο Μεσσήνιος έγινε... Τούρκος στο άκουσµα της είδησης, όπως λέει ο λαός, αλλά για ευνόητους λόγους θα αφήσουµε τη φράση αυτή στην άκρη.

Όπως και να ’χει, ο πρώην πρωθυπουργός όχι µόνο δεν µπήκε στη διαδικασία να κρύψει τον εκνευρισµό του, αλλά λίγη ώρα αργότερα προέβη και σε επίσηµη ανακοίνωση αµφισβήτησης της κυβερνητικής απόφασης, θεωρώντας πως, εκτός των άλλων, ακυρώνεται στην πράξη η παρακαταθήκη του καθεστώτος των επτά ετών για την απόκτηση άδειας παραµονής, την οποία είχε καθιερώσει ο ίδιος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Καιρίδης στα Παραπολιτικά: Δεν δημιουργείται κανένας ''μαγνήτης'' παράνομων μεταναστών

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν να τον ερµηνεύουν, ο Αντώνης Σαµαράς για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό είναι αποφασισµένος να προβάλει και να επενδύσει ακόµα περισσότερο στην ατζέντα της αντίθεσής του µε την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη και το κεντρώο προφίλ της Ν.∆., αρχής γενοµένης από το πρώτο τρίµηνο του 2024, οπότε και έχει προγραµµατιστεί σχετική εκδήλωση του ιδρύµατος που φέρει το όνοµά του.

Ως εκ τούτου, τα γεγονότα της προηγούµενης εβδοµάδας αποτέλεσαν την καλύτερη αφορµή για τον ίδιο. Μάλιστα, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του διαµηνύουν ότι η επιλογή Μητσοτάκη να τον τοποθετήσει (µέσω της εξαίρεσής του από την κοµµατική πειθαρχία στην ψηφοφρία για τη ρύθµιση Καιρίδη) πέρα από την κοµµατική και κυβερνητική καυηµερινότητα µάλλον διευκολύνει τους σχεδιασµούς του, καθώς του παρέχει µεγαλύρτερη ευχέρεια κινήσεων και πρωτοβουλιών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 23/12/2023