Από… ακριβοθώρητοι, τώρα δίνουν γην και ύδωρ για μια τηλεοπτική εμφάνιση. Το προηγούµενο διάστηµα, πολλά από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς ήταν ακριβοθώρητα και αρνούνταν τις προσκλήσεις που είχαν από τα ΜΜΕ. Τώρα, που έφυγε το µεγάλο ενδιαφέρον και κάθισε η σκόνη της διάσπασης, κάτι µου λέει ότι θα ζητάνε oι ίδιοι να βγαίνουν στα κανάλια και να δίνουν συνεντεύξεις, ωστόσο θα πρέπει πια να αναµένουν ότι είναι πιθανό η µέχρι πρότινος συµπεριφορά τους να οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο αρνήσεων, αυτή τη φορά από την πλευρά των εκποµπών...


Ο Κώστας Μπακογιάννης πάει Χάρβαρντ

Βαλίτσες για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ετοιµάζει ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος µέσα στο πρώτο διάστηµα του 2024 (πιθανώς εντός του Φεβρουαρίου) θα βρεθεί στο Χάρβαρντ, µε την ιδιότητα του επισκέπτη καθηγητή, προκειµένου να δώσει, έστω και εκτάκτως τα «φώτα» του στους φοιτητές του φηµισµένου αµερικανικού Πανεπιστηµίου.

Ο τέως δήµαρχος θα βρεθεί σε γνώριµα ληµέρια, αφού, ως γνωστόν, φοίτησε στο Χάρβαρντ και συγκεκριµένα στη Σχολή Πολιτικών Επιστηµών που φέρει το όνοµα του αείµνηστου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Αν µη τι άλλο, πρόκειται για µια εξαιρετική επιλογή προσωπικής ανασύνταξης και σχεδιασµού του µέλλοντος, µετά τα όσα συνέβησαν τον περασµένο Οκτώβριο...

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δύσκολη εκκίνηση της κυβέρνησης, η στρατηγική και οι επιτυχίες - Πώς αντιμετωπίζουν στο Μαξίμου τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία


Προέχει το image

H στήλη σάς έχει πληροφορήσει εγκαίρως για τις µουρµούρες που υπάρχουν εδώ και καιρό στην Κουµουνδούρου, στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αλλά και στις τάξεις του στελεχιακού δυναµικού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα για τη δηµόσια παρουσία της εκπροσώπου Τύπου, ∆ώρας Αυγέρη.

Βουλευτής που ξέρει τα επικοινωνιακά σχολίαζε τις προάλλες πως η Θεσσαλονικιά συνεργάτιδα του Στ. Κασσελάκη ασχολείται περισσότερο µε την προσωπική επικοινωνιακή εικόνα της παρά µε την ουσία. Κάτι παραπάνω θα γνώριζε ο εν λόγω, διότι στα µέιλ των δηµοσιογράφων που καλύπτουν το ΣΥΡΙΖΑϊκό ρεπορτάζ φτάνει τις τελευταίες ηµέρες σειρά πρόσφατων φωτογραφιών της εκπροσώπου, µε το αίτηµα να µπαίνουν µόνο οι συγκεκριµένες στα δηµοσιεύµατα που την αφορούν και όχι οι παλαιότερες...


Σαμαρικοί του Βορρά

Οταν αναφέρεται κανείς στους συνοµιλητές του Αντώνη Σαµαρά στη Θεσσαλονίκη, το µυαλό όλων πηγαίνει στον βουλευτή της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας της συµπρωτεύουσας και ψυχίατρο, βεβαίως βεβαίως, ∆ηµήτρη Βαρτζόπουλο. Άντε και στον γενικό γραµµατέα Εξοπλισµών, Αντώνη Οικονόµου.

Ωστόσο, υπάρχει και ακόµη µία περίπτωση που λησµονείται. Πρόκειται, όπως είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι οι καλά γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία της πόλης, για τον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Σιµόπουλο, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, το γεγονός ότι φέρεται να είναι δυσαρεστηµένος από την έως τώρα αξιοποίησή του σε κοινοβουλευτικό ή κυβερνητικό επίπεδο καθιστά ακόµη πιο ενδιαφέρον το όλο σκηνικό. Τα λέµε όλα αυτά επειδή οι πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαµαρά να υπενθυµίζει από δω και στο εξής ακόµη πιο συστηµατικά τις πάγιες θέσεις του και τη διαφοροποίησή του από κεντρικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε θα έχει σηµασία να επισηµαίνουµε ποιοι συµφωνούν µαζί του, είτε δηµοσίως είτε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους...


Δεν τους ακούει κανείς

Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» FM, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε τη θέση περί σύµπλευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ακόµη και µε φόντο τις ευρωεκλογές, ωστόσο αυτή τη φορά το πήγε ένα βήµα παραπέρα.

Συγκεκριµένα, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε λόγο περί... καλοδεχούµενης παρέµβασης προς αυτή την κατεύθυνση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Γιώργου Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που παραβλέπει βεβαίως ο κατά τα άλλα συµπαθής και εν πολλοίς λογικός ως προς τη συγκεκριµένη ρητορική Σπίρτζης είναι το γεγονός ότι ο λόγος των προαναφερθέντων κάθε άλλο παρά περνάει πλέον στα κόµµατά τους. Για την περίπτωση Γιώργου δεν χρειάζεται να πούµε πολλά.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι φάση... µερικής απαξίωσης περνάει πλέον και ο άλλοτε cool Αλέξης, παράµετρος που αναδείχθηκε αφενός µε την κριτική που δέχθηκε για τη στάση του έναντι της εσωκοµµατικής κρίσης και αφετέρου µε τη... χυλόπιτα που έφαγε στα ραντεβού µε Ηλιόπουλο και σία για την παραµονή των «ανταρτών» (και πλέον ιδρυτών της Νέας Αριστεράς) στην αξιωµατική αντιπολίτευση και την αποφυγή της δηµιουργίας νέου φορέα...


Στα κάγκελα

∆εν τα έχει πάρει µόνο µε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο κρανίο ο Αντώνης Σαµαράς µετά την επιχειρηµατολογία που ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, προκειµένου να ακυρώσει τις ενστάσεις του Μεσσήνιου στο θέµα της τροπολογίας Καιρίδη για το Μεταναστευτικό.

Σε µικρότερο βαθµό, βεβαίως, ο πρώην πρωθυπουργός εµφανίζεται σε συνοµιλητές του χολωµένος µε τη στάση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος όχι µόνο δεν εξέφρασε δηµοσίως κάποιον προβληµατισµό για το ζήτηµα (έστω κι αν τελικά καταψήφισε λόγω κοµµατικής πειθαρχίας), αλλά υπερασπίστηκε σθεναρά το κυβερνητικό σχέδιο στην περιβόητη αντιπαράθεσή του µε τον Κυριάκο Βελόπουλο.


Όλοι μαζί και η… Αγαπηδάκη χώρια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Ατικόν»

Μια... ωραία ατµόσφαιρα φαίνεται πως επικρατεί στο υπουργείο Υγείας. Βλέπετε, σύµφωνα µε πληροφορίες που έφθασαν στ’ αυτιά µας, και πιστέψτε µας ότι δεν αµφισβητούνται, η αναπληρώτρια υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν κρύβει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι έµαθε επί της ουσίας από τα media για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκοµείο «Αττικόν», µε την παρουσία τόσο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και του υφυπουργού Μάριου Θεµιστοκλέους.

Τώρα, πέρα από την πλάκα και ανεξαρτήτως των επίσηµων εξηγήσεων, αλλά και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, η εικόνα της εξαίρεσης της βουλευτίνας Επικρατείας της Ν.∆. από το κάδρο της συγκεκριµένης περίστασης έχει τη σηµειολογία της, για την οποία η ίδια έχει κάθε λόγο να µην αισθάνεται άνετα έναντι των άλλων δύο συνοδοιπόρων της στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Εδώ θα της δώσουµε ένα... point, που λένε και στο χωριό µου.

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να λησµονείται και η γενικότερη ανακατωσούρα που προκλήθηκε στο υπουργείο, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα, πριν από λίγο καιρό εξαιτίας της τακτικής που ακολούθησε στο µέτωπο του προσωπικού γιατρού, παράµετρος που βεβαίως είχε άµεσο αντίκτυπο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατέστη υπόλογος έναντι ακόµη και των «γαλάζιων» πυρήνων στις τάξεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των γιατρών. Βλέπετε, για κάποιους -και απολύτως φυσιολογικά- συνιστά ψιλά γράµµατα το γεγονός ότι το συγκεκριµένο project το είχε πάρει η ίδια πάνω της, επιλέγοντας να κλείσει τα αυτιά της στις ουκ ολίγες ενστάσεις που υπήρξαν και να προχωρήσει κανονικά στο πλάνο της. Έστω κι αν η µπάλα πήρε κι άλλους.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής