Κοντεύοντας να κλείσω στον χώρο της δηµοσιογραφίας καµιά τριανταριά χρόνια, εκείνο που έχω διαπιστώσει είναι πως κάθε φορά που χάνει τη δουλειά του ή απολύεται κάποιος «συνάδελφος» που είναι οργανωµένος σε κάποιο κόµµα, κυρίως στην Αριστερά, γίνεται ένας ολόκληρος σαµατάς γύρω από το όνοµά του και βρίσκεται στο επίκεντρο µιας εξατοµικευµένης προβολής που αγγίζει τα όρια της ηρωοποίησης. Τι γίνεται όµως όταν όλοι αυτοί, που κατά καιρούς έχουν πρωταγωνιστήσει στην κακόγουστη εκδοχή του στίχου «επέσατε θύµατα, αδέλφια, εσείς σε άνιση µάχη κι αγώνα», ξεκατινιάζονται µεταξύ τους, µε αποτέλεσµα να χάνεται η µαγεία της «επαναστατικής συντροφικότητας» που επεδείκνυαν όσο ο ένας δεν «πείραζε» ή δεν ενοχλούσε τον άλλον µε τη συµπεριφορά του; Στα συγκεκριµένα ερωτήµατα καλό θα είναι να µας απαντήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δηµοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης (φωτ.), τον οποίο «έβγαλε» στη σέντρα η πρώην σύζυγος του Θανάση Καρτερού και µέχρι πρότινος ραδιοφωνική παραγωγός στο «Κόκκινο», σταθµό ιδιοκτησίας του κόµµατος, Ευγενία Λουπάκη. Η τελευταία, που µέχρι πρότινος αρνιόταν πως «παραγοντίζει», εµµέσως πλην σαφώς ισχυρίστηκε πως ο Κώστας Αρβανίτης οφείλει την πολιτική του καριέρα, δηλαδή πως έγινε ευρωβουλευτής και τα κονόµησε, στο γεγονός πως η ίδια τον έβαλε στο «Κόκκινο» στη θέση του διευθυντή όταν απολύθηκε από την ΕΡΤ.

Πόλεµος φθοράς

Επειδή δεν τραβάει ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηµοσκοπήσεις, το επικοινωνιακό του επιτελείο, µέσα από συγκεκριµένους διαύλους ενηµέρωσης, επιδίδεται σε έναν πόλεµο φθοράς εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Κάπως έτσι λοιπόν τις τελευταίες ηµέρες άρχισαν να διακινούνται διάφορα σενάρια από πηγές της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, πως τάχα µου ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι θέµα χρόνου να «αµφισβητηθεί» και να βρεθεί ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων. Μάλιστα, στην προσπάθεια διακίνησης ενός τέτοιου προβοκατόρικου σεναρίου σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από ιστοσελίδες που ταυτίζονται επικοινωνιακά µε τη γραµµή της Κουµουνδούρου, καταγραφόταν µε αυθαίρετο τρόπο και η εµπλοκή κορυφαίων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριµένα, πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, µεθοδεύει την εκπαραθύρωση του Ν. Ανδρουλάκη από την αρχηγία, ώστε στο προσεχές µέλλον να αποκτήσει ο ίδιος τα ηνία του κόµµατος. Επειδή ο Ν. Ανδρουλάκης µέχρι τώρα έχει αποδειχθεί εφτάψυχος, καλό θα είναι να µην ελπίζει ο Στ. Κασσελάκης πως θα τον «εξουδετερώσει» µε το να επιτρέπει στους υποστηρικτές του να τον εµφανίζουν εξίσου ευάλωτο!...

Διαβάστε ακόμα: The Big Mouth: Η συνύπαρξη Σαμαρά - Παπασταύρου στο δείπνο του πρέσβη και το σενάριο για πρόταση μομφής σε Κασσελάκη

Περί Πανεπιστηµίων

Στο ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται δεν έχουν καταλήξει στο ποια στάση θα κρατήσουν απέναντι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών, µη κερδοσκοπικών Πανεπιστηµίων, καλό θα είναι να ρωτήσουν τη γνώµη του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του κόµµατος, Γ. Παπανδρέου. Ο τελευταίος, που είναι σήµερα και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, από το µακρινό κιόλας 1998 ήταν υπέρµαχος ακόµη και της αναθεώρησης του άρθρου 16. Μάλιστα και ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο που η κυβέρνηση του Κ. Καραµανλή το 2006 προωθούσε την αναθεώρηση του Συντάγµατος, είχε πάρει θέση υπέρ των ιδιωτικών, µη κερδοσκοπικών Πανεπιστηµίων, χαρακτηρίζοντας το περίφηµο άρθρο 16 του Συντάγµατος ως κατάλοιπο της εµφυλιοπολεµικής Ελλάδας. Εκείνη την εποχή, οι κατέχοντες και τον τίτλο των «εθνικών συνταγµατολόγων», δηλαδή οι Ευ. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος, επειδή δεν τα πήγαιναν καλά µε τον Γιώργο Παπανδρέου σε εσωκοµµατικό επίπεδο, τον προειδοποιούσαν να µη δώσει θετική ψήφο στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στην πορεία βέβαια Βενιζέλος και Λοβέρδος, αφού εµπόδισαν τον Παπανδρέου να στηρίξει την αλλαγή της πανεπιστηµιακής εκπαίδευσης, άλλαξαν γνώµη.

Καθαρή εξήγηση

Επειδή τις τελευταίες ηµέρες επικρατεί σύγχυση σε σχέση µε την τακτοποίηση των οικονοµικών υποχρεώσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε διάφορους φορείς που συνδέονται µε την Κουµουνδούρου, καλό θα είναι ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μανώλης Καπνισάκης, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε να µην υπάρχουν σκιές σε σχέση µε το «ποιους και πόσους» πληρώνει το ταµείο του κόµµατος και από πού. Και αυτό διότι τις προηγούµενες ηµέρες ακούσαµε τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει δηµοσίως πως δίνει µάχη για να βρει χρήµατα, προκειµένου οι εργαζόµενοι του κόµµατος στα ΜΜΕ της Κουµουνδούρου να πληρωθούν το ∆ώρο των Χριστουγέννων. Η επίµαχη αναφορά του Στ. Κασσελάκη αν µη τι άλλο δηµιουργεί σοβαρά ερωτήµατα, καθώς από τη µια εµφανίζεται ως «εµπορικός διευθυντής» σε κοµµατικές εταιρείες που «χαροπαλεύουν» και από την άλλη η στάση του πυροδοτεί εικασίες πως για να βρει λύσεις καταφεύγει σε αµφιλεγόµενης νοµιµότητας ενέργειες. Συνεπώς θα πρέπει να δώσει µια ολοκληρωµένη απάντηση και καθαρή εξήγηση για το πώς αντιµετωπίζει τα οικονοµικά του κόµµατος.

Η απάντηση βρίσκεται εντός των τειχών

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από το πρόσωπο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ώρας Αυγέρη, η αλήθεια είναι πως η ίδια απολαµβάνει την εµπιστοσύνη του Στέφανου Κασσελάκη, ακόµη και αν αυτό ίσως δεν αρέσει σε κάποιους συντρόφους της από τον χώρο της Αριστεράς, που διαδίδουν δεξιά και αριστερά πως τελεί υπό προθεσµία και δεν ασκεί µε επάρκεια τα καθήκοντά της. Στο ερώτηµα βέβαια ποιοι είναι αυτοί που τη θεωρούν χειρότερη στην εκπροσώπηση του κόµµατος και από την Πόπη Τσαπανίδου, την απάντηση θα τη βρει εντός των τειχών.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» της Κυριακής