Σε μια αποκάλυψη για τη στάση της Όλγας Γεροβασίλη προχώρησε η στήλη big mouth του powergame.gr με αφορμή το γεγονός ότι δεν της έχει ανατεθεί κάποιος ιδιαίτερος ρόλος πέραν των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της.

Ο επίσημος λόγος για αυτό είναι ότι δεν είναι σωστό να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο λόγω του θεσμικό της ρόλου ως αντιπροέδρου της Βουλής, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά… με την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Το παιχνίδι με την Όλγα Γεροβασίλη

Στους ρόλους που μοιράζει και τις ευθύνες που αναθέτει εσχάτως ο πρόεδρος Κασσελάκης στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνω πως δεν αναλαμβάνει κάποια ειδική αποστολή η πρώην Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σε διάφορες φάσεις τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ως άτυπη εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα.

Επισήμως η ερμηνεία που δίνεται στη μη ανάληψη κάποιας σημαντικής θέσης στο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου είναι πως δεν είναι σωστό να εμπλέκεται στις κομματικές υποθέσεις από την στιγμή που είναι αντιπρόεδρος της Βουλής. Όμως υπάρχει και άλλη εξήγηση. Δια της θεσμικής αποστασιοποίησης δεν θέλει να ταυτιστεί, με κίνδυνο να εκτεθεί, με την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.