Για την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα δίνουν µάχη όσοι έµειναν στον ΣΥΡΙΖΑ µε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και όσοι έφυγαν µε την Eφη Αχτσιόγλου. Η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει µε νόηµα ότι ο συµβολισµός της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόµµατος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ένα καθαρό µήνυµα, και προς όσους έφυγαν, ότι εκείνος είναι αυστηρά µε τη νέα ηγεσία του κόµµατος. Από την πλευρά Αχτσιόγλου σηµειώνουν ότι διεκδικούν και εκείνοι την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, καθώς είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κυβέρνησή του.

Η παρουσία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε όλα έρχεται και ο ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης να εξηγήσει µε ψυχολογικούς όρους ότι η παρουσία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν σηµαίνει ότι είναι χαρούµενος και µε τα πεπραγµένα Κασσελάκη, γιατί εκείνος τον είδε σκυθρωπό. Η εκτίµηση αυτή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήταν στη συνεδρίαση, καθώς έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τα τρανταχτά γέλια Τσίπρα σε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση. Κι ενώ σφάζονται παλληκάρια για την πολιτική του παρακαταθήκη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να µιλά µε συµβολισµούς που επιδέχονται ερµηνειών, χωρίς να τοποθετείται.

«Από µακριά και αγαπηµένοι»…

Μάλιστα, την ώρα που εκείνοι αγωνιούν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τα ευρωπαϊκά ταξίδια, καθώς είχε σειρά επαφών στη Ρώµη, µιλώντας για τη σηµασία που έχουν η ενότητα και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάµεων απέναντι στην Ακροδεξιά, λίγο µετά τη διάσπαση του κόµµατός του. Φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει το «από µακριά και αγαπηµένοι»…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 9/12