Μεγάλο ενδιαφέρον από τη χθεσινή επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, είχαν τα παραλειπόμενα από το γεύμα που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του Τούρκου προέδρου. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, το μενού το επιμελήθηκε ένας σεφ της γνωστής αλυσίδας «Παπαϊωάννου». Το μενού περιείχε τα εξής: ελληνική σαλάτα με σέρι, κάπαρη και θρακίσιο τυρί, ψάρι με χόρτα, ντολμαδάκια και ταραμά με μαύρο ψωμί, ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκαν χαλβάς και φρούτα.  Όπως αναφέρει η στήλη, κατά τη διάρκεια του φαγητού έγιναν πολλές αναφορές στις ομοιότητες της ελληνικής με την τουρκική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, Μητσοτάκης και Ερντογάν αντάλλαξαν τις γνώσεις τους επί των ποδοσφαιρικών. Σύμφωνα με το Big Mouth, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το ασφυκτικό... pressing από τον πρωθυπουργό, ο Ερντογάν έριξε μια ιδέα, περνώντας στο μπάσκετ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας πρότεινε στον Μητσοτάκη να φτιάξουν δύο ομάδες μπάσκετ, οι οποίες θα συγκροτούνται από υπουργούς και θα δίνουν και από έναν αγώνα σε κάθε συνάντηση των δύο ηγετών.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Τα ντολμαδάκια και ο ταραμάς

–Όπως αντιλαμβάνεστε, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για μένα είχαν και τα παραλειπόμενα από το γεύμα που παρέθεσε ο Μητσοτάκης προς τιμήν του Τούρκου προέδρου. Αν δεν κάνω λάθος, το μενού το επιμελήθηκε ένας σεφ της γνωστής αλυσίδας «Παπαϊωάννου». Το μενού περιείχε τα εξής: ελληνική σαλάτα με σέρι, κάπαρη και θρακίσιο τυρί, ψάρι (ροφό) με χόρτα, ντολμαδάκια και ταραμά με μαύρο ψωμί (σερβιρίστηκαν στο ίδιο πιάτο), ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκαν χαλβάς και φρούτα. Εξυπακούεται πως δεν υπήρξαν οινοπνευματώδη στο τραπέζι, καθώς η μουσουλμανική θρησκεία τα απαγορεύει. Κατά τη διάρκεια του φαγητού έγιναν πολλές αναφορές στις ομοιότητες της ελληνικής με την τουρκική κουζίνα.

Ανταλλαγή ποδοσφαιρικών γνώσεων

–Στη διάρκεια του γεύματος Μητσοτάκης και Ερντογάν επιδόθηκαν και σε ένα όμορφο… powergame, με ανταλλαγή γνώσεων επί των ποδοσφαιρικών. Όπως μου είπε η πηγή μου, αν και ο «δικός» μας δεν παίζεται σ’ αυτά, και ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήγε πίσω. Στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το ασφυκτικό pressing (επί των ποδοσφαιρικών γνώσεων) από τον Μητσοτάκη, ο Ερντογάν έριξε μια ιδέα, περνώντας στο μπάσκετ, που άφησε άναυδους κυρίως τους δικούς του. Πρότεινε στον πρόεδρο Μητσοτάκη να φτιάξουν δύο ομάδες μπάσκετ, οι οποίες θα συγκροτούνται από υπουργούς. Και αυτές οι δύο ομάδες σε κάθε συνάντηση των δύο ηγετών να δίνουν και από ένα ματσάκι.